nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Solaris (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=83898)

SirTakis 01-08-07 07:37 PM

Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Hi!
I used the same process and nvidia drivers (1.0-9746), but the /usr/X11/bin/glxinfo command display direct rendering : no.
Is there an other drivers file for Solaris 10(11/06) ?
Cordialy
SirTakis

SirTakis 01-11-07 06:21 PM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Hi !!!!
Resolved. :jumping:
cordialy
SirTakis

solano 01-15-07 05:33 AM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Hi!

I have the same system as you have, and the same problem as well :( . Could you tell me what was the solution is your case ?

Sincerely,

Solano

Quote:

Originally Posted by SirTakis
Hi !!!!
Resolved. :jumping:
cordialy
SirTakis


SirTakis 01-23-07 08:34 AM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Hi!!
Please send me your e-mail, srcript is too long.
SirTakis

woojinlee 01-25-07 10:25 PM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Hi all

I'm new to solaris 10 and am having problem installing nvidia driver.
After default installation of newly downloaded solaris 10 x86 on opteron (amd64) machine, installation of NVIDIA-Solaris-x86-1.0-9746.run seemed to go smoothly, indicated by brief NVIDIA splash screen after the reboot.

However, when I try to run ProE cad program, I get following error.

ld.so.1: pro: fatal: libGL.so.1: open failed: No such file or directory

But, there is libGL.so.1 in /usr/lib/X11/amd64 which seems to be from mesa, and also, there is libGL.so.1 in /usr/lib/X11/NVIDIA/amd64. So, do I need to symlink to libGL.so.1 in NVIDIA directory?

In addition, /usr/bin/X11/glxinfo shows
direct rendering: No
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4

And, upon examining /var/log/Xorg.0.log, I see following error.

(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0): log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0): server, and that the module is the NVIDIA GLX module. If
(EE) NVIDIA(0): you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0): reinstalling the NVIDIA driver.

Any help will be much appreciated.

Thanks in advance

Woojin

SirTakis 01-26-07 06:12 PM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Hi!
It seems that in NVIDIA-Solaris-x86-1.0-9746.run drivers there is many wrongs symbolic-links.
After installing drivers you must apply a script to correct this and reboot.
If you want to try script send-me your e-mail.
NO GUARANTY
SirTakis

paulgress 01-27-07 05:24 AM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
I have Pro-E running on my W2100z workstation with a Quadro FX 3000 Graphics card.

It appears Pro-E is looking for the library in:

$ ldd /Disk1/Binaries/Pro_Engineer/WildFire_3/sun_solaris_x64/obj/pro
.
.
.
libGL.so.1 => /usr/lib/64/libGL.so.1
.
.
.

/Disk1/Binaries/Pro_Engineer/WildFire_3 is my Pro-E home directory. Yours will be in a different location.

Looking at my directories, /usr/lib/64 is a symbolic link to /usr/lib/amd64. The library itself is located in /usr/X11/lib/NVIDIA/amd64.


$ ls -al /usr/lib/64/libGL.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 37 Dec 5 00:46 /usr/lib/64/libGL.so.1 -> ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGL.so.1
$ ls -al /usr/lib/amd64/libGL.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 37 Dec 5 00:46 /usr/lib/amd64/libGL.so.1 -> ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGL.so.1
$ ls -al /usr/lib/64
lrwxrwxrwx 1 root root 5 Jun 2 2005 /usr/lib/64 -> amd64

So yes, it appears you are correct, you need to create a symbolic link of all the Nvidia libraries.

$ ls -al /usr/lib/amd64 | grep NVIDIA
lrwxrwxrwx 1 root root 35 Dec 5 00:46 libGL.so -> ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGL.so
lrwxrwxrwx 1 root root 37 Dec 5 00:46 libGL.so.1 -> ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGL.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 41 Dec 25 03:12 libGLcore.so.1 -> ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGLcore.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 45 Dec 25 03:12 libnvidia-tls.so.1 -> ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libnvidia-tls.so.1
$

I suspect the reason Pro-E is not looking in the NVIDIA directories is the Nvidia drivers will become part of a native install soon, and therefore will be located in the /64 or /amd64 directories.

woojinlee 02-01-07 11:21 AM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Thanks everyone for help! I finally got it working!
I had to do two things.
First, I created the symlinks in /usr/lib/amd64 to ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGL.so and ../../X11/lib/NVIDIA/amd64/libGL.so.1, and

do the following as suggested in another thread.

'su' to root
cd /usr/X11/lib/modules/extensions
mv libglx.so libglx.so.old
ln -s -f ./NVIDIA/libglx.so libglx.so

Thanks again for your help

Woojin

newcomer 03-06-07 10:57 AM

Re: Solaris 10(11/06) nvidia drivers x86/64
 
Quote:

Originally Posted by SirTakis
Hi!
It seems that in NVIDIA-Solaris-x86-1.0-9746.run drivers there is many wrongs symbolic-links.
After installing drivers you must apply a script to correct this and reboot.
If you want to try script send-me your e-mail.
NO GUARANTY
SirTakis

I had send you my erro message and e-mail.
kindly share the script.

Newcomer


All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.