nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Am I screwed? (NVRM: Xid) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=85309)

Bakked 01-30-07 08:13 AM

Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
The day before yesterday I updated a lot of programs and everything went well. I could use my computer normally yesterday but today when I started it I could not play movies if the player used xvideo. I found the following errors in logs:
Xorg.0.log:
(WW) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered too many errors. Falling
(WW) NVIDIA(0): back to legacy PCI mode.
and dmesg:
NVRM: Xid (0001:00): 13, 0000 01019700 00004097 00001754 00000000 00000002
NVRM: Xid (0001:00): 1, Channel 00000000 Method 00000060 Data 0101020c (lots of these)

I'm guessing this is a hardware error. I had an old geforce 2 card which hung my Xserver with some Xid error in the syslog and I had to replace the card to fix the error. I have not made any hardware changes or software changes since the computer was working. Everything seems to work except xvideo. I get a blank video player and an unresponsive system when I try. Are there any test I could run or should I just look for a new card?

System info:
amd x2, smp system
GeForce 6600LE PCIe (passive cooling)
kernel-2.6.20-rc6
dist gentoo
nvidia-drivers-1.0.9746
mobo asus a8n-sli premium

netllama 01-30-07 10:43 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678

Bakked 02-02-07 06:56 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
The error turned out to be a little more elusive than I first thought. The error occurred two times in a row so I thought it was always reproducible but I was wrong. Everything worked fine for two days until today. Again the same error but when I reboot to get a bugreport with logverbose it's gone. I'm going to run with logverbose on from now on until it occurs again.

LubosD 02-02-07 07:09 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
I have experienced the same problem, but there is no specific way to reproduce it again.
It has happened several times when I ran 2 independent XVideo applications.

I will post a bugreport when it happens again.

Bakked 02-04-07 01:23 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
The error occurred again today and I was able to get a bug-report. I put it here: http://www-und.ida.liu.se/~tholi945/...bug-report.log
the /var/log/messages looks worse than it is. I got this card a year ago. All the other Xid are from the old card. The Xorg.conf is a little messy but I use the geforce card for my primary screen and a voodoo3 for an other screen running in xinerama.

netllama 02-04-07 10:50 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
Does this problem persist if you're not using the Voodoo3 card?
Does this problem persist if you're not using the ConnectedMonitor option?
Does this problem persist with a stable, released kernel?
Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS?

Thanks,
Lonni

LubosD 02-04-07 04:39 PM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
Quote:

Originally Posted by netllama
Does this problem persist if you're not using the Voodoo3 card?
Does this problem persist if you're not using the ConnectedMonitor option?
Does this problem persist with a stable, released kernel?
Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS?

I can say yes for all of them, GeForce 7950 GX2.

I sent you a bugreport some time ago (likely right after the Christmas) but later I told you it was fixed in the new driver version. Well, I was wrong, I just didn't know that there was no specific way to reproduce this bug.

netllama 02-04-07 05:31 PM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
How is a GeForce 7950 GX2 involved here?
Specifically how can the problem be reproduced?

Bakked 02-08-07 03:28 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
A small status update:

Does this problem persist if you're not using the ConnectedMonitor option: Yes
Does this problem persist with a stable, released kernel: Yes. I'm now running 2.6.20-final (probably not what you meant by stable).
Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS: I have upgraded to the most recent version.

I haven't tried to disable the voodoo card yet. It's a pita to use a monohead setup.

If you had to follow your gut feeling would you say hardware or software error?

Note: The error seems to occur the first time the xv extension is initiated after a restart. If it fails it will always fail and if it succeeds it will always work until the next restart.

netllama 02-08-07 10:30 AM

Re: Am I screwed? (NVRM: Xid)
 
I don't have a gut feeling right now, however disabling the Voodoo card would be a useful experiment.


All times are GMT -5. The time now is 01:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.