nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   graphical glitches with nvidia drivers (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=86381)

lpc911 02-15-07 05:26 AM

graphical glitches with nvidia drivers
 
i recently installed gentoo on my system with these specs:

geforce 6200, 128mb ddr, pci version
soyo p4vte motherboard
celeron 3ghz

I installed the nvidia drivers according to http://www.gentoo.org/doc/en/nvidia-guide.xml . Also ive installed gnome desktop. When using nvidia-drivers 1.0.8776 and 1.0.9745, i experience strange graphical errors which can be seen in the linked pictures below. also when using the nvidia drivers, i have experienced lockups while using seemingly any application which opens a window in X. If instead i use the nv drivers, everything appears fine. Im not overclocking the card and the fan is working. according to nvidia-settings -q GPUCoreTemp: attribute gpucoretemp (hostname:0.0): 37.


xorg.0.log: http://rafb.net/p/gre5Lw86.html
xorg.conf: http://rafb.net/p/7sMw6446.html
nvidia-bug-report.log: http://rafb.net/p/lXD8YI55.html

pic: http://img442.imageshack.us/img442/9...eenshotgg5.png
pic: http://img292.imageshack.us/img292/1...enshot6mt0.png
pic: http://img104.imageshack.us/img104/5...enshot2kw0.png

supertoilet 02-16-07 03:04 AM

Re: graphical glitches with nvidia drivers
 
I'm having the same problems here on my laptop. This error shows up after some minutes (seconds sometimes), and I also have some green pixel snow on blue/black/dark areas of my desktop.
I'm running fedora core 6 64bit, card is a geforce 7900 GTX. I tried everything from Modelines (including reduced blanking) to downgrading the driver. The nv driver works ok, but as soon as I want to use the nvidia one, these problems show up.

Anyone an idea?

Many thanks in advance,

Tobias

:EDIT:

I tried the original installer from nvidia.com, the kmod-nvidia from livna and the nvidia-x11-drv from freshrpms, with no avail. There are no errors in my xorg.0.log, and (after studying about 30 of them) my nvidia bug report shows also no sign of any problem. Yet it persists. Green pixels all the time and after some more time the error mentioned in the post above me.
Half a year ago, I installed kubuntu on my desktop computer whis has a 6600 GT, and never had a single problem. I got no freaking idea where i can look for a solution, as I really tried everything any search engine threw up for me.

supertoilet 02-16-07 06:07 AM

Re: graphical glitches with nvidia drivers
 
Ok, solved for me... fix at the bottom of this page: http://gentoo-wiki.com/Talk:HOWTO_nV...esktop_Effects

regards


All times are GMT -5. The time now is 11:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.