nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=86432)

am2020 02-15-07 03:59 PM

Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it
 
Setup: HP xw9300 dual opteron 2.60 with dual FX4500. Running kubuntu
edgy with 2.6.17-11-generic (with acpi=off). 3 monitor setup: 2 on one card,
one on the other. Monitors are identical LCD 1600x1200 native resolution.
Xorg.

The system is up for days at a time. Sometimes, one of the monitors (one of the 2-monitors connected to 1st card) will start showing some sort of color
effect -I call it quantization- looks like "mach banding". Shows both in pictures and movies (maybe a colormap error?). It looks very weird because if I drag
a movie to the middle of the two monitors, half of the movie/picture will
show fine, and the other with the "effect".

It will get fixed if I load nvidia-settings, without doing anything. Then I just
quit the app.

Any ideas ???

netllama 02-15-07 04:01 PM

Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it
 
Please generate and attach an nvidia-bug-report.log while this problem is present.

thanks,
Lonni

am2020 02-15-07 04:04 PM

Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it
 
I will as soon as I get it again (might have to wait a few days).

am2020 02-22-07 03:37 PM

Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it
 
1 Attachment(s)
Ok Lonni, it happened again and here's the bug report. Hopefully you can find the reason.

netllama 02-22-07 04:20 PM

Re: Weird color quantization error - fixed by just nvidia-settings and quitting it
 
I have a few questions:
0) Does this problem persist if you're not using the ConnectedMonitor option in xorg.conf ?
1) Does this problem persist if you're not using the Composite extension in X ?

Thanks,
Lonni


All times are GMT -5. The time now is 02:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.