nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   flicking tty 1-6, Geforce go 6150, dv2000 laptop, x86_64-1.0-9746 driver (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=87209)

hcgeorg 02-27-07 07:27 PM

flicking tty 1-6, Geforce go 6150, dv2000 laptop, x86_64-1.0-9746 driver
 
1 Attachment(s)
Hi there,

Would like to reinforce the post from carlao.
Got Suse 10.2 installed in a dv2120us laptop. The graphics card is a GeForce Go 6150.
Installing the nvidia driver via Yast simply does not work (as most probably my suse coleagues also found out). Installed then the driver via NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-9746-pkg2.run.

Everything is fine, but the tty consoles 1 to 6 reached with ctrl-alt-f#. These consoles started flicking in a very strange way after installing nvidia driver (it didn't happen with the nv driver).

Have searched many places including this forum, but couldn't find out weather this is a (un)known issue that is to be fixed in the future or a solved issue. In the latter case, what would be the solution?

hcgeorg 02-27-07 10:11 PM

Re: flicking tty 1-6, Geforce go 6150, dv2000 laptop, x86_64-1.0-9746 driver
 
Have seen similar problems in other posts:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=83490
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=83592

Regarding the hypothetic solution of putting "vga=normal" in the /boot/grub/menu.lst file, I noticed the following:
With modes like "vga=0x31#" the console (reached with ctrl-alt-f#) is flicking in a very strange way (but still I can see what is written on it) while using "vga=normal"or other text modes causes the console to be blanked.

hcgeorg 03-07-07 03:00 PM

Re: flicking tty 1-6, Geforce go 6150, dv2000 laptop, x86_64-1.0-9746 driver
 
Fixed now with the brand new NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-9755-pkg2.run released today!
Using the standard vga=0x317 option in /boot/grub/menu.lst does not causes the terminal to flick anymore.
Wonderful!!!!!!!!:captnkill:

hcgeorg 03-07-07 03:17 PM

Re: flicking tty 1-6, Geforce go 6150, dv2000 laptop, x86_64-1.0-9746 driver
 
Well, to be honest, I have also upgraded my BIOS in the meantime.
So cannot say for sure that it was the latest nvidia driver that fixed my problem. But I pretty much believe that, cause many others with similar problems couldn't fix them by upgrading the BIOS.
Well, I really don't care much...


All times are GMT -5. The time now is 08:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.