nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   FC6 3 monitors w/ 2 video cards (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=87691)

cdhgold 03-07-07 12:09 AM

FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
I have a dual head nvidia card as my primary device it works correctly supporting my dual monitors. I also have an on-board intel i810 video device. This works also well BY ITSELF. The problem is when I try to use both devices at the same time for 3 monitors only the device set as primary in BIOS works.
Thank you in advance for any help anyone can give
Here is my xorg.conf
-----------------------------------------------------------------------------------------
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Tue Nov 7 10:05:25 PST 2006
# Xorg configuration created by system-config-display
Section "ServerLayout"
Identifier "Multihead layout"
Screen 0 "Screen0" RightOf "Screen1"
Screen 1 "Screen1" 0 0
Screen 2 "Screen2" RightOf "Screen0"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Option "Xinerama" "off"
Option "Clone" "on"
EndSection
Section "Files"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
Load "nvidia"
Load "dri"
EndSection
Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection
Section "Monitor"
### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection
Section "Monitor"
### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
Identifier "Monitor1"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "LCD Panel 1280x1024"
HorizSync 31.5 - 67.0
VertRefresh 50.0 - 75.0
Option "dpms"
EndSection
Section "Monitor"
### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
Identifier "Monitor2"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Videocard1"
Driver "nvidia"
VendorName "Videocard Vendor"
BoardName "nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200]"
BusID "PCI:4:0:0"
Screen 1
EndSection
Section "Device"
Identifier "Videocard2"
Driver "i810"
VideoRam 65536
VendorName "Videocard Vendor"
Option "XVideo" "On"
Option "MonitorLayout" "CRT,CRT"
Option "DevicePresence" "On"
BoardName "Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller"
BusID "PCI:0:2.0"
Screen 2
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
#Option "TwinView" "True"
#Option "TwinViewOrientation" "LeftOf"
Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1280x1024" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Videocard1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
#Option "TwinView" "True"
Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1280x1024" "800x600"
EndSubSection
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen2"
Device "Videocard2"
Monitor "Monitor2"
DefaultDepth 24
#Option "TwinView" "True"
#Option "TwinViewOrientation" "LeftOf"
#Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1280x1024" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection
Here is the error from my xorg.0.log
--------------------------------------------
(WW) I810: No matching Device section for instance (BusID PCI:0:2:0) found
(WW) I810: No matching Device section for instance (BusID PCI:0:2:1) found
Also here is my lspci output
-------------------------------------------
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL PCI Express Root Port (rev 02)
00:02.0 Display controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) AC'97 Audio Controller (rev 01)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller IDE (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 01)
04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

netllama 03-07-07 12:11 AM

Re: FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
What does "only the device set as primary in BIOS works" mean exactly?

Also see:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678

mooninite 03-07-07 01:34 AM

Re: FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
You can't do this.

The onboard video will be disabled if you have any other video device in your system.

It's a BIOS limitation. You will have to buy a second real video card.

cdhgold 03-07-07 01:41 AM

Re: FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
No it is not disabled. I know this because this exact same configuration worked under Windoze XPee. I find it hard to believe that this worked flawlessly under windoze and will not work under Linux.

As to the question of What does "only the device set as primary in BIOS works" mean exactly? what i mean is my bios allows me to set whether the on-board or an-add-on card is the primary video device

cdhgold 03-07-07 04:30 AM

Re: FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
1 Attachment(s)
Here is the bug report

netllama 03-07-07 12:04 PM

Re: FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
cdhgold,
According to your bug report, you're trying to drive the Intel IGP with the nvidia X driver. As far as I can tell, there's no bug here, you've just not configured X correctly for your hardware.

thanks,
Lonni

cdhgold 03-07-07 12:55 PM

Re: FC6 3 monitors w/ 2 video cards
 
I noticed that after posting the log I have since corrected that by putting it back to i810 with no change in the problem. You will notice in my original post the correct driver is being used. The nvidia driver got put in there when i just updated the nvidia driver within last day.

However with the driver being corrected i fully agree that it is probably a config issue that is why I'm asking for help.


All times are GMT -5. The time now is 05:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.