nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Benchmarking And Overclocking (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=24)
-   -   New system seems a little slow to me? Thoughts? (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=88047)

Scar13 03-13-07 10:37 AM

New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
Good day Gents,
My new system linked below seems to be a little slow in VG I am getting about 30 fps and sometimes 9!!! High Quality not even highest!

IN 3dmark 06 I only 10176?? THat seem low to anyone for this type of system?

I have NOT overclocked anything as of yet..

My CPU is water cooled adn I may over clock it, but I have been out of the overclocking arena for years..

Any help would be great!

dsessom 03-13-07 11:41 AM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
That's actually a pretty respectable 3Dmark06 score. What resolution are you gaming with?

Xion X2 03-13-07 12:37 PM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
You really need to overclock your processor a little. You still shouldn't be getting 9fps anywhere on Vanguard, but having your CPU at stock speed isn't helping.

Sometimes in towns when areas and lots of characters are loading mine will drop down into the teens or lower until a scene loads.. is that what you're talking about? But when casually exploring it shouldn't be slowing down to 9fps anywhere.

Scar13 03-13-07 01:42 PM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
Dressem for 3dmark 06 the default of 1280x1024

For regular gaming about 1024 - 768

When I am oout of town in VG I get about 30 - 50

When I get near a town and for the first few minutes in it I get about 2 fps ad then I get about 8 when I look aroudn and teens sitting still.

Xion X2 03-13-07 02:33 PM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
Vanguard runs like crap inside towns, but your performance still seems a tad lower than what it should be.

Disable "bloom" in your graphics settings. It helps a lot in towns when you're around lots of characters. Also turn down shadows to 50%.

SH64 03-13-07 09:06 PM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
Quote:

Originally Posted by Scar13
For regular gaming about 1024 - 768

You have a 8800GTX & you play your games @1024x768 :wtf:

the least resolution to take advantage of your card would be 1280x1024(4xAA,16xAF) or 1600x1200 otherwise you're always CPU limited.

Scar13 03-14-07 11:48 AM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
Thats interesting I did not know that!

Scar13 03-15-07 10:48 AM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
OC'ed the proc last night to 2.7

re-ran the test and got 10414 in default settings.

Turned up the resolution in the game and now I have allmost NO issues!

I did find one town where I had issues, but I think its a game problem.

r3v3nant 03-15-07 02:07 PM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
you could prolly get 3.0ghz out of that e6600.. most of them do that on stock volts these days.. even up to 3.3ghz and beyond on stock vcore.. ymmv. if you keep pushing it, just go 100mhz at a time.. testing for stability.. anyways, some cpu power does help the SM3.0 and SM2.0 scores with these 8800GTX cards.. all those stream processors like to have some horse power behind them on the back end. :)

$n][pErMan 03-23-07 06:51 PM

Re: New system seems a little slow to me? Thoughts?
 
Your Mark06 looks just fine for those specs. I get just slightly higher on almost the same exact system as you... I am probably only higher because my CPU is OC'ed. :)


All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.