nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=88351)

rio_ 03-18-07 11:50 AM

glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
i recently update my notebook from dapper to feisty causing my nvidia performance slow down from 2800fps to 60fps (using glxgears as testing software).
i'm using driver 1.0-9755 installed from .run

-- info --
lspci: 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce Go 7400 (rev a1)
uname: Linux quad 2.6.20.1-ubuntu1 #7 SMP PREEMPT (manually compiled)
ii libgl1-mesa-glx 6.5.2-3ubuntu1
ii libglitz-glx1 0.5.6-1
--

all configurations seems to be right.
i didn't make any changes in upgrading from dapper to feisty (xorg.conf, driver options, kernel-related options)... i perform only a software upgrade.

i think mesa>=6.5.2 + Xorg>=7.1(starting with aiglx support) + nvidia>=1.0-8756 making some troubles
thanks for any suggest.

whig 03-18-07 03:23 PM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
Run glxinfo - you want to see direct rendering enabled. The X log might have clues too. If unsure attach a nvidia bug report.

rio_ 03-19-07 04:12 AM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by whig
Run glxinfo - you want to see direct rendering enabled. The X log might have clues too. If unsure attach a nvidia bug report.

direct rendering is enabled.
btw glxinfo make crash my Xorg server:
-- Xorg.0.log --
Backtrace:
0: /usr/bin/X11/X(xf86SigHandler+0x81) [0x80c5d81]
1: [0xffffe420]

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting
--

i attacched my nvidia-bug-report.log.

Lithorus 03-19-07 04:45 AM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
Sounds like vsync is enabled in the Xorg 7.2 but not in the 7.1.

rio_ 03-19-07 05:08 AM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
1 Attachment(s)
i've updated a couple of packages and reinstalled 1.0-9755 driver.

glxinfo now works, output attached.

Lithorus 03-19-07 06:44 PM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
Try disabling VBLANK. This is the result of BLANK enabled and disabled :
lith@eygor:~$ __GL_SYNC_TO_VBLANK=1 glxgears
303 frames in 5.0 seconds = 60.429 FPS

lith@eygor:~$ __GL_SYNC_TO_VBLANK=0 glxgears
42073 frames in 5.0 seconds = 8414.587 FPS

rio_ 03-20-07 05:15 AM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
Quote:

Originally Posted by Lithorus
Try disabling VBLANK

thanks for suggest... exporting __GL_SYNC_TO_VBLANK="0" i got 145fps, not bad.
starting from your reply i set __GL_FSAA_MODE to 0 insted of 7 (7 is the dafault) and glxgears runs with 2800fps like on dapper.

my problem now is solved... but i think these options should be reset to 0 by default.
thanks :D

netllama 03-20-07 11:36 AM

Re: glxgears: 60fps with Xorg>=7.1 / 2800fps with Xorg7.0
 
Those variables are set to 0 by default. Something in your environment changed them.


All times are GMT -5. The time now is 10:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.