nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Trouble with nVidia + USB Audio (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=88416)

KyPeN 03-19-07 04:58 PM

Trouble with nVidia + USB Audio
 
1 Attachment(s)
My System:
Dell Inspiron XPS M1710
Intel 945g chipset
Intel Core Duo 2.16ghz
1 gig DDR2 667mhz
nVidia 7900gs (most recent drivers)
Ubuntu Edgy Eft

I have kind of low hopes of getting this fixed judging by lack of results from Googling, but I figured I would try here.

I have an M-Audio Transit soundcard. It is an external, USB card. I essentially use it as a 44.1khz transport to an outboard DAC, but I digress. My point is that the firmware must be loaded before the card works. I have this working via madfuload. I'm using the most recent version (1.2) and kernel 2.6.20-rc4.

Relevant links:
Transit: http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit-main.html
MadFuLoad http://usb-midi-fw.sourceforge.net/

Whenever I do something involving high CPU usage, then static goes crazy. But not always. For instance, updating my Amarok DB of 16k tracks does nothing. But moving a transparent gnome-terminal makes crazy static. USB audio is pretty well established now on Linux and when I use the 'nv' driver instead of 'nvidia,' everything goes away.

Suggestions?

KyPeN 03-19-07 09:27 PM

Re: Trouble with nVidia + USB Audio
 
I've confirmed this bug/problem in 3 different kernels (2.6.20-rc4, 2.6.21-rc4, 2.6.17) and both the newest 9755 and 9746 drivers. Suggestions?

KyPeN 03-23-07 08:20 PM

Re: Trouble with nVidia + USB Audio
 
I'm basically hoping someone from nVidia can comment on this. Perhaps why the card and/or drivers has created this issue and if it can be resolved via software.

netllama 03-23-07 08:33 PM

Re: Trouble with nVidia + USB Audio
 
In your bug report I see:
############
[ 1021.432000] kobject_add failed for card1 with -EEXIST, don't try to register things with the same name in the same directory.
[ 1021.432000] [<c021c9b9>] kobject_add+0x119/0x1a0
[ 1021.432000] [<c0290f27>] device_add+0xb7/0x530
[ 1021.432000] [<c021c67f>] kobject_get+0xf/0x20
[ 1021.432000] [<c021ca9b>] kobject_init+0x2b/0x40
[ 1021.432000] [<c0291438>] device_create+0x88/0xc0
[ 1021.432000] [<c02e5d8a>] snd_card_register+0x2ba/0x320
[ 1021.432000] [<f88c9cf4>] usb_driver_claim_interface+0x84/0xb0 [usbcore]
[ 1021.432000] [<f8d62060>] usb_audio_probe+0x4b0/0x860 [snd_usb_audio]
[ 1021.432000] [<c012dea7>] try_to_del_timer_sync+0x47/0x50
[ 1021.432000] [<f88c9b86>] usb_probe_interface+0x96/0xe0 [usbcore]
[ 1021.432000] [<c0293064>] really_probe+0x54/0x140
[ 1021.432000] [<c0293199>] driver_probe_device+0x49/0xc0
[ 1021.432000] [<c036cd03>] klist_next+0x53/0xa0
[ 1021.432000] [<c0292474>] bus_for_each_drv+0x44/0x70
[ 1021.432000] [<c02932aa>] device_attach+0x7a/0x80
[ 1021.432000] [<c0293210>] __device_attach+0x0/0x10
[ 1021.432000] [<c02923b6>] bus_attach_device+0x26/0x60
[ 1021.432000] [<c02912c5>] device_add+0x455/0x530
[ 1021.432000] [<f88c7eb1>] usb_set_configuration+0x3f1/0x4d0 [usbcore]
[ 1021.432000] [<f88cf984>] generic_probe+0x164/0x230 [usbcore]
[ 1021.432000] [<f88c97d3>] usb_probe_device+0x33/0x40 [usbcore]
[ 1021.432000] [<c0293064>] really_probe+0x54/0x140
[ 1021.432000] [<c0293199>] driver_probe_device+0x49/0xc0
[ 1021.432000] [<c036cd03>] klist_next+0x53/0xa0
[ 1021.432000] [<c0292474>] bus_for_each_drv+0x44/0x70
[ 1021.432000] [<c02932aa>] device_attach+0x7a/0x80
[ 1021.432000] [<c0293210>] __device_attach+0x0/0x10
[ 1021.432000] [<c02923b6>] bus_attach_device+0x26/0x60
[ 1021.432000] [<c02912c5>] device_add+0x455/0x530
[ 1021.432000] [<f88c3432>] __usb_new_device+0x92/0x120 [usbcore]
[ 1021.432000] [<f88c47e7>] hub_thread+0x777/0xc00 [usbcore]
[ 1021.432000] [<c0138540>] autoremove_wake_function+0x0/0x50
[ 1021.432000] [<f88c4070>] hub_thread+0x0/0xc00 [usbcore]
[ 1021.432000] [<c013838a>] kthread+0xba/0xf0
[ 1021.432000] [<c01382d0>] kthread+0x0/0xf0
[ 1021.432000] [<c0104347>] kernel_thread_helper+0x7/0x10
#######

I don't see the nvidia driver anywhere in that backtrace. I'd suggest taking this problem to whomever maintains the USB audio drivers you're using.


All times are GMT -5. The time now is 11:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.