nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA FreeBSD (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=47)
-   -   (EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=89066)

Jayton 03-31-07 07:25 AM

Re: (EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
 
1 Attachment(s)
Hello!

I seem to have a problem with the GLX module loading, I have been trying for a week now, copying files here there and everywhere. I am so desperate to have beryl working on FreeBSD rather than switching to ubuntu just for beryl.

I have followed the instructions from GKontos on the beryl wiki and the original post on the bsd forums to no avail. :headexplode: I have searched for countless hours, tried so many things, reinstalled a few times, installed new partitions. I am using the latest nvidia driver, I have a 6600GT PCI-E.

Code:

beryl# uname -a
FreeBSD beryl.home 6.2-RELEASE FreeBSD 6.2-RELEASE #0: Fri Jan 12 10:40:27 UTC 2007    root@dessler.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC  i386

beryl# kldstat
Id Refs Address    Size    Name
 1  37 0xc0400000 6f6544  kernel
 2    2 0xc0af7000 1adb8    linux.ko
 3  30 0xc0b12000 22b88    sound.ko
.... ALL sound drivers loaded until i figure out which i need ....
29    1 0xc0bea000 6d3ea0  nvidia.ko
30    1 0xc12be000 59f20    acpi.ko

The Xorg.0.log error:
Code:

beryl# grep 'EE' /var/log/Xorg.0.log
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) Failed to load module "wfb" (module does not exist, 0)
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0):    log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0):    server, and that the module is the NVIDIA GLX module.  If
(EE) NVIDIA(0):    you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0):    reinstalling the NVIDIA driver.

Please help me!

AaronP 03-31-07 04:55 PM

Re: (EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)
 
Jayton,
Your post was totally unrelated to the thread you posted it in and was in the wrong forum, so I moved it. In addition, your .zip file appears to be corrupt:
Code:

$ unzip xconf-xlog.zip
Archive:  xconf-xlog.zip
error [xconf-xlog.zip]:  missing 5431 bytes in zipfile
  (attempting to process anyway)
error [xconf-xlog.zip]:  attempt to seek before beginning of zipfile
  (please check that you have transferred or created the zipfile in the
  appropriate BINARY mode and that you have compiled UnZip properly)
  (attempting to re-compensate)
  inflating: xorg.conf             
file #2:  bad zipfile offset (local header sig):  4446
  (attempting to re-compensate)
error [xconf-xlog.zip]:  attempt to seek before beginning of zipfile
  (please check that you have transferred or created the zipfile in the
  appropriate BINARY mode and that you have compiled UnZip properly)



All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.