nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=89442)

Squishy 04-08-07 09:58 AM

X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
1 Attachment(s)
I recently bought a XFX GeForce 7600 GS. After installing the 1.0-9755 (I tried others as well), Xorg freezes on startup. The screen is blank and I can use my keyboard for a couple of second. (I can press numlock, etc.) but after a a few seconds it won't react anymore.

The nvidia report log unfortunately isn't with the driver activated in Xorg as I can't even get to tty1 and have to reboot in recovery mode to set the driver to "nv" to actually be able to do something.

Running Ubuntu Feisty Fawn (7.04). The packages (nvidia-glx and nvidia-glx-legacy) seem to produce the same results (blank screen). Except that the nvidia-glx-legacy driver doesn't give any errors in the Xorg.0.log, and the keyboard reacts, I just don't see anything and can't get to tty1 either. The xorg.conf I used to start is the same as in the report except for the nv replaced with nvidia.

Hope you guys have a clue how to get rid of this problem.

netllama 04-08-07 01:22 PM

Re: X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=58498

Squishy 04-08-07 01:50 PM

Re: X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
Quote:

Originally Posted by netllama

Already checked that list and none of those points apply.

Running kernel 2.6.20 (ubuntu 2.6.20-14-386 kernel, to be precise).

Squishy 04-09-07 07:08 AM

Re: X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
1 Attachment(s)
I managed to do a nvidia-bug-report with the driver loaded by manually starting using nv, installing the drivers and starting up gdm again.

Still the same problem of the blank screen and locking up.

netllama 04-09-07 10:33 AM

Re: X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
The only thing that I see in the latest bug report is the uninstallation of 1.0-9755 followed by an X start failure due to the missing driver.

Squishy 04-09-07 10:53 AM

Re: X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
Quote:

Originally Posted by netllama
The only thing that I see in the latest bug report is the uninstallation of 1.0-9755 followed by an X start failure due to the missing driver.

Because I reinstalled it.

Code:

-> Installing 'NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86' (1.0-9755):
  executing: '/sbin/ldconfig'...
  executing: '/sbin/depmod -aq'...
-> done.


netllama 04-09-07 11:12 AM

Re: X freezes on startup with 1.0-9755 + 7600GS
 
You're correct, sorry about that.

Even so, something is still wrong with the installation, as X appears to be segfaulting just loading the glx module:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
Backtrace:


All times are GMT -5. The time now is 11:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.