nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   colormap broken since adding new flatpanel (GF3Ti200, Samsung 941BW) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=89448)

uncleFester 04-08-07 12:16 PM

colormap broken since adding new flatpanel (GF3Ti200, Samsung 941BW)
 
1 Attachment(s)
(help)

I just upgraded my monitor from an older/tired sony 17" trinitron to a 19" samsung 914bw (16:9 1440x900) display. since then, my colormap in x has gone to pot. i have managed to get the full resolution in use on the display but end up with what looks like a broken colormap. even the nvidia logo @ start has the colormaps set all wonky. i've been fighting this a few days with various options and no real direction to turn next.

attached is the error log requested for debugging. the panel is connected via dvi. i know things can function fine; this box dual-boots winders and it handles the display ok. it also looks ok if i use the xorg nv driver (though it doesn't pick up the 1440x900 res: i could figure that out probably but prefer to use the nvidia driver).

any help anyone could offer, i'd really appreciate it. thx.

-r

clanger9 04-08-07 01:37 PM

Re: colormap broken since adding new flatpanel (GF3Ti200, Samsung 941BW)
 
2 Attachment(s)
Same here using 1.0-9631 driver with GeForce3 Ti200 on 2.6.20 (Ubuntu Feisty Fawn).

Using Medion 19" flat panel at 1280x1024 on DVI - panel id's itself as MED MD30519PB.

Colormap looks odd, everything else works fine. See attached screenshot showing default Ubuntu desktop (hint: it should be brown...)

Any suggestions?

clanger9 04-10-07 12:44 PM

Re: colormap broken since adding new flatpanel (GF3Ti200, Samsung 941BW)
 
Fixed/worked around by using VGA connection instead of DVI.

Not ideal, but at least I'm up and running again. Is there a known bug with DVI support on these cards?

dannchurch 04-11-07 03:50 PM

Re: colormap broken since adding new flatpanel (GF3Ti200, Samsung 941BW)
 
2 Attachment(s)
I have similar colormap issues with the 9631 drivers on Fedora Core 6 and 2.6.20 kernel. For me the issue occurs when running a second monitor on my laptop via twinview and a DVI connector. Second monitor gets similar wonky output.

I was able to get the second FP working using a patch for the 8776 driver so that it would install on the 2.6.20 kernel. With no other changes, 8776 driver works fine and 9631 driver doesn't.

I've attached bug-report output from both drivers.


All times are GMT -5. The time now is 05:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.