nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   RmInitAdapter failed! (after kexec) (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=93266)

rootkit 06-14-07 02:21 PM

RmInitAdapter failed! (after kexec)
 
1 Attachment(s)
The module loads fine, but Xorg can't start.
I attach a bugreport

netllama 06-14-07 02:27 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
Does this problem persist if you install the official driver package from NVIDIA's website?

Have you verified that you're using the latest motherboard BIOS?

rootkit 06-15-07 01:28 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
Official package? Of course. The last Ubuntu driver is 1.0.9631,
so i get the package from nvidia.com,packaged it into a .deb archive, installed, compiled the kernel module and then loaded it.
For the BIOS: yess, latest from ABIT

netllama 06-15-07 01:30 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
I want to see the driver installer log as part of your bug report.

rootkit 06-15-07 08:34 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
well, i don't have it as the debian packager doesn't installs it. I could remove the driver and install it with nVidia installer, but then can I remove it completely without leaving stuff around the system?
Cheers

netllama 06-15-07 08:36 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
nvidia-installer --uninstall

will uninstall the driver.

rootkit 06-16-07 08:31 AM

Re: RmInitAdapter failed!
 
works when installed by the nvidia installer, there is something wrong in the deb packaging system.
bye

netllama 06-16-07 09:00 AM

Re: RmInitAdapter failed!
 
Thanks for the update. I'd suggest filing a bug with the Debian package maintainer.

rootkit 06-28-07 09:23 AM

Re: RmInitAdapter failed!
 
Quote:

Originally Posted by netllama
Thanks for the update. I'd suggest filing a bug with the Debian package maintainer.

Sorry netllama, but now I can reproduce it regardless on how I installed the driver. I happens randomly after a reboot with kexec

netllama 06-28-07 10:22 AM

Re: RmInitAdapter failed!
 
How are you booting with kexec ?

rootkit 06-28-07 06:06 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
Quote:

Originally Posted by netllama
How are you booting with kexec ?

I REBOOT with kexec, not BOOT with kexec.
I compile a kexec ready kernel, boot, and then reboot by kexecing the old kernel instead of just reset the system.
For info read:
http://www.ibm.com/developerworks/li...y/l-kexec.html
http://www.xmission.com/~ebiederm/files/kexec/README

zander 06-28-07 07:57 PM

Re: RmInitAdapter failed!
 
This was also reported here: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=89385; please note that this is not a supported configuration at this point.


All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.