nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   No graphics driver installation after update to Xorg 7.2 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=93610)

wercho 06-21-07 10:22 AM

No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
4 Attachment(s)
Hello,
my system is Debian Lenny, 32-Bit-Kernel 2.6.18-3 k7, hardware is Gigabyte MB, AMD64 3000, Chipset Nforce4 1 GB Ram, GPU Nvidia 6200 TurboCache. Until I did a dist-upgrade I had a perfectly running NVIDIA-97.55 grahics driver with 3-D-Acceleration. My dist-upgrade included Xorg 7.1 --> Xorg 7.2. From this moment on the nvidia-graphics drivers did not work any more. At first I uninstalled the driver and tried to reinstall. As I tried to install the new Nvidia-package 100.04.09 I always get the following nvidia-installer-log.
Here follow the directories as tls.txt and lib.txt.
So it seemed that all files existed and I ran the nvidia-xconfig utility and started my 'gdm' which resulted in the following Xorg.0.log, where I can't see any (EE)-message.
Perhaps you can help to solve this problem. I like playing with googleearth and with a software-glx the world moves not really fast.:)

Thank you

netllama 06-21-07 10:30 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
Please generate and attach an nvidia-bug-report.log while this problem is present.

wercho 06-22-07 02:59 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
1 Attachment(s)
Here ist the generated nvidia-bugreport.

netllama 06-22-07 09:35 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
ERROR: The runtime configuration check failed for the library
'libnvidia-tls.so.100.14.09' (expected:
'/usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1', found:
'/usr/lib/libnvidia-tls.so.1'). The most likely reason for this is that
conflicting OpenGL libraries are installed in a location not inspected
by `nvidia-installer`. Please be sure you have uninstalled any
third-party OpenGL and/or third-party graphics driver packages.

wercho 06-22-07 10:17 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
As I said in my first post there was a running nvidia-driver (97.55) in my system. In the moment when xorg was updated this driver stopped working. As far as I know I did not install any other OpenGl library or so. I did not install the Debian Nvidia-glx and all my efforts to install the nvidia-driver again resulted in the message you cited.
If I run NVIdia.... .run --uninstall the /usr/lib/tls/lib.....so.1 disappears as well as the /usr/lib/libnvidia-tls.so.1. Both Files say that they are made by the nvidia-installer.

netllama 06-22-07 10:19 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
Does this problem persist if you install the 100.14.11 driver?

wercho 06-23-07 12:50 PM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
1 Attachment(s)
Still persisting. See the attached bug-report.

netllama 06-23-07 04:07 PM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
This looks like a different problem:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: libnvidia-tls.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)

X isn't finding libnvidia-tls.so.1. Where did it get installed on your system?

wercho 06-27-07 03:12 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
1 Attachment(s)
Sorry, my fault. This was not the right bugreport-log, which I attach now.
For me the problem is, that there are two locations for libnvidia-tls.so.1
1. /usr/lib/libnvidia-tls.so.1 -> libnvidia-tls.so.100.14.11
/usr/lib/libnvidia-tls.so.100.14.11
2. /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1 -> libnvidia-tls.so.100.14.11
/usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.100.14.11
Maybe that the runtimecheck ist confused and thinks that one of this is a third party glx-module.
Thanks for your help.
Werner

netllama 06-27-07 08:42 AM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
Try moving or renaming each of the libnvidia-tls.so.100.14.11 instances, and see if that has any impact.

wercho 06-30-07 12:06 PM

Re: No graphics driver installation after update to Xorg 7.2
 
Thank you for the tip.
I changed the symbolic link /usr/lib/libnvidia-tls.so.1 to point to /usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.100.14.11 which pointed earlier to /usr/lib/libnvidia-tls.so.100.14.11.
Now I'm happy to have a working 3D-Acceleration.

Thanks again for your patience
Werner


All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.