nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   100.14.09 driver + GFORCE Go 7400 (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=95896)

david_e 08-01-07 11:38 AM

100.14.** driver + GFORCE Go 7400
 
1 Attachment(s)
Hi,
I am experiencing the X-freezing, with moving cursor, issue when using composing. I know it has been reported many times, but I didn't found topic with this problem reported while using the new 100.14.** drivers...

I am using Gentoo Linux, and I have tried playing with the kernel cheatcodes as suggested in the sticky, and with this was useless.

I have followed the Gentoo Documentation to build the kernel.

I think that every other usefull information is in the "nvidia-bug-report.log" attached.

This was with the old 100.14.09 drivers.

netllama 08-01-07 11:41 AM

Re: 100.14.09 driver + GFORCE Go 7400
 
100.14.09 is no longer supported. Does this problem persist with 100.14.11?

Also have you verified that you're using the latest BIOS?

david_e 08-01-07 11:47 AM

Re: 100.14.09 driver + GFORCE Go 7400
 
Quote:

Originally Posted by netllama
100.14.09 is no longer supported. Does this problem persist with 100.14.11?

Also have you verified that you're using the latest BIOS?

I am installing the new driver now... will report ASAP.

But for the BIOS I don't know how to handle this as I don't have any windows installed: I don't think that there is some linux tool to update the BIOS for my motherboard. I will check, but I won't install windows just to update the BIOS if I am not really sure that this will fix the issue... :D

david_e 08-01-07 01:56 PM

Re: 100.14.09 driver + GFORCE Go 7400
 
1 Attachment(s)
Happens with the new drivers too.

Please don't tell me I have to update my BIOS... making a 80 GB tarball of my filesystem, installing windows from those stupid OEM recovery disk, update, re-format and tar xzvpf is not that fun... :(

netllama 08-01-07 01:59 PM

Re: 100.14.09 driver + GFORCE Go 7400
 
I'm afraid that you're going to need to update the BIOS as a debugging step.

david_e 08-02-07 04:49 AM

Re: 100.14.09 driver + GFORCE Go 7400
 
Quote:

Originally Posted by netllama
I'm afraid that you're going to need to update the BIOS as a debugging step.

OK. I'll need some time... I will report after the upgrade.

david_e 08-06-07 05:09 AM

Re: 100.14.09 driver + GFORCE Go 7400
 
Quote:

Originally Posted by david_e
OK. I'll need some time... I will report after the upgrade.

I have flashed the new BIOS image from the BART P.E. "Windows Live CD". It was four days ago, I didn't had any problem since then: I usually got a crash after five hour of uptime using beryl, now I went as far as 10 hour of uptime without any problem, stressing the graphical effects a lot, so it seems that flashing the BIOS did it.

Thanks netllama for your help. :thumbsup:


All times are GMT -5. The time now is 05:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.