nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   nForce 610M & Nvidia Geforce Go 8400M G Linux Drivers (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=95929)

sophea 08-02-07 03:25 AM

nForce 610M & Nvidia Geforce Go 8400M G Linux Drivers
 
Dear All,

I try to install Fedora 7 on an Acer Aspire 4520G Turion64 X2 TL-56 NVIDIA nForce® 610M and Geforce Go 8400M G and Nvidia Ethernet Controller. However it does not work. It seems that Fedora could not find the drivers for the AMD, nForce chipset and Nvidia Graphics Cards.

I also try Ubuntu but it still does not work. Could anyone here help me to solve the problem.

Thanks so much.

mhelleberg 10-22-07 04:55 AM

Re: nForce 610M & Nvidia Geforce Go 8400M G Linux Drivers
 
Hi i seem to have the same problem:thumbdwn:

I have a Acer 5520g. AMD Turion 64 x2 TL-56 with the nforce 610m chips set and a geforce 8400m. Almost the same computer as you.

I am trying to install ubuntu but without success. I have tried all the 7.10 editions and the 6.04 LTS editions with the same result. The live cds are working just fine but as soon as i install it on the hdd it stalls doing boot up.

just after boot i get the following error: PCI: Failed to allocate mem resource #6:20000@90000000 for 0000:02:00.0

Then the system keeps booting but freezes on the Ubuntu load screen.
I have tried to look around different forums for a solution but so far nothing has worked.

Have you solved your problem or does it look remotely like mine?
I need help, i will post my bug reports as soon as I have worked out how.
Here is a few links that seems related to this problem:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s....15/+bug/55416

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=58498

http://www.ussg.iu.edu/hypermail/lin...07.2/0552.html

I hope someone out there has an idea on a workaround.

starcannon 10-23-07 05:29 PM

Re: nForce 610M & Nvidia Geforce Go 8400M G Linux Drivers
 
I installed Ubuntu using the alternate install CD successfully with this card.
Heres how I did it:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=565988
Also some great info how others are doing it here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=512059

Quote:

Originally Posted by mhelleberg
Hi i seem to have the same problem:thumbdwn:

I have a Acer 5520g. AMD Turion 64 x2 TL-56 with the nforce 610m chips set and a geforce 8400m. Almost the same computer as you.

I am trying to install ubuntu but without success. I have tried all the 7.10 editions and the 6.04 LTS editions with the same result. The live cds are working just fine but as soon as i install it on the hdd it stalls doing boot up.

just after boot i get the following error: PCI: Failed to allocate mem resource #6:20000@90000000 for 0000:02:00.0

Then the system keeps booting but freezes on the Ubuntu load screen.
I have tried to look around different forums for a solution but so far nothing has worked.

Have you solved your problem or does it look remotely like mine?
I need help, i will post my bug reports as soon as I have worked out how.
Here is a few links that seems related to this problem:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s....15/+bug/55416

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=58498

http://www.ussg.iu.edu/hypermail/lin...07.2/0552.html

I hope someone out there has an idea on a workaround.



All times are GMT -5. The time now is 02:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.