nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   NVIDIA Linux (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Installing with SLI on (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=96071)

Snipersnest 08-04-07 08:28 PM

How to test SLI?
 
Is there a simple addon like --sli=auto or something I can add to sh NVIDIA-xx-blah so it automaticly adds SLI on the install? Or do I have to configure it later after I install? If so how do I put the "extras" in for SLI and performance tweaks?

Thanks for looking

TomcatMJ 08-05-07 06:56 AM

Re: Installing with SLI on
 
Try with
Code:

nvdia-xconfig --sli=Auto
as described in both, the Readme-File and the Advanced Help of nvidia-xconfig (available with
Code:

nvidia-xconfig -A
)...If you use openSUSE and sax2 is making trouble (e.g.not starting) try
Code:

sax2 -r -c0 -m 0=nvidia
or if your Monitor is connected to the second card:
Code:

sax2 -r -c1 -m 0=nvidia
best regards,
Tom

Snipersnest 08-05-07 05:03 PM

Re: Installing with SLI on
 
Thanks for the reply... can anybody tell me how to test SLI in Linux? I'm rather discouraged because I just tried CS:Source and got a whooping 1.52fps ... yes 1.52 fps.

I'm thinking SLI Geforce 6800 GTs should do a lot better than 1.52 fps. It could just be my Xconf file.. Anyone know? It looks fine to me but I've never done SLI till now.

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6800 GT"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation NV40 [GeForce 6800 Series GPU]"
Monitor "Generic Monitor"
DefaultDepth 24
Option "SLI" "Auto"
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "metamodes" "1440x900 +0+0; 800x600 +0+0; 640x480 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "nvidia-auto-select"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

LubosD 08-06-07 08:24 AM

Re: Installing with SLI on
 
Code:

glxinfo | grep direct
What does it output? Is the SLI running correctly (check the Xorg.0.log file)?


All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.