nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Benchmarking And Overclocking (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=24)
-   -   system shut down (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=97829)

namuk 09-04-07 07:40 PM

system shut down
 
my pc is just switching off for no reason ? dose not do it in 3dmark ie at load or everest on stress test if i stop them then start somthin else it just powers of dam odd

i did did all programs of to night .. after cmos reset and reinstalled bios .. only was sufing and then system just went off

any help whould be good

also cleaned sysem ie filters and all that

Rummy 09-04-07 08:50 PM

Re: system shut down
 
Post your system specs so we can help you out. Especially your power supply.

namuk 09-04-07 09:02 PM

Re: system shut down
 
an832 sli mb (just updated to 1405 beta bios due to problem) was 1303 bios

Corsair TWINX2048-4400PRO 2 gb

fx60 cpu

targan 900w psu

7800 gtx (heat pipe version) 256mb x2 sli

xfi sound card the crackel version ie x ram

raptor hard drive 150 gb

200 gb maxtor hard drive

212 pioneer dvd writer

plexor premin writer


system is running cool on air ie cpu 52 load cards uder 60 load mb 44 on load max

Rummy 09-04-07 09:09 PM

Re: system shut down
 
Have you checked all your connections? Do you have temperature shutdown
option in the bios? Did you load fail safe defaults after flashing the bios?

namuk 09-04-07 09:22 PM

Re: system shut down
 
Quote:

Originally Posted by Rum Cooler
Have you checked all your connections? Do you have temperature shutdown
option in the bios? Did you load fail safe defaults after flashing the bios?

temps are cool mb 37 cpu 36 gpu 1 37

i even did a cmos reset then did the bios was in case cheaking leads today..

i thought same as you psu .. also even in event veiwer there is nothing no warning nothing

dam odd i tryed virues cheak and it powered down half way though then tryed again it did it ie ful cheak so not virues

this is doing my head in

Rummy 09-04-07 09:40 PM

Re: system shut down
 
Might want to pm redeemed he was having problems with the samo mobo not too long ago. He ended up having to rma it. I'll try to find the post...



http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=88329

namuk 09-04-07 09:45 PM

Re: system shut down
 
Quote:

Originally Posted by Rum Cooler
Might want to pm redeemed he was having problems with the samo mobo not too long ago. He ended up having to rma it. I'll try to find the post...



http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=88329



ok thanks mate just got on again me syistem just went off

dam odd

also just eamil tagan to see wot they say just before it happend

power of crap = bull****

Rummy 09-04-07 10:27 PM

Re: system shut down
 
Have you tried testing your memory with memtest?

namuk 09-05-07 09:39 AM

Re: system shut down
 
yes done memtest 2 passes no errors . but still thinking that due to being on standard now and the timeings are differant than they use to be on this mb i use to get standard 33310 now it is 3338 ? never use to do this also updated to that latest bios and i have had speaker beeping in windows twice after playing a game and just on teamspeak

i did have a odd shut down about a month ago ie just switch off . it blew the fuse in plug :( put new fuse in and it started i just put that down to bad overclock so brought it down a bit ie fx60 at 2.8
system was running ok till last 3 days

nekrosoft13 09-05-07 12:13 PM

Re: system shut down
 
I had the same problem, end result was that it was caused by a new WD hard drive.

When the HDD was plugged in computer would shut down with out a warning just turn off like someone unplugged power from it.

PSU was fine, because in place of that WD, i plugged in 4 other HDD to stress it a bit, and computer was working perfectly fine. Put the WD back, and few minutes later its off.

I would recommend testing each component, only plug in what its absolutly required to start the computer, nothing else. If it still shut down, try to change the HDD to a different one.

namuk 09-05-07 12:56 PM

Re: system shut down
 
Quote:

Originally Posted by nekrosoft13
I had the same problem, end result was that it was caused by a new WD hard drive.

When the HDD was plugged in computer would shut down with out a warning just turn off like someone unplugged power from it.

PSU was fine, because in place of that WD, i plugged in 4 other HDD to stress it a bit, and computer was working perfectly fine. Put the WD back, and few minutes later its off.

I would recommend testing each component, only plug in what its absolutly required to start the computer, nothing else. If it still shut down, try to change the HDD to a different one.

mm did you get any noise coming from hard drive i had 2 that went down and allways got clicking noise due to arm jamming

i could do a hdd test to see if that does anything all other stress tests have done only failed after coming out of test but never done a hard disk test

namuk 09-12-07 02:01 PM

Re: system shut down
 
mmm odd this the shut down went away .. then as soon as i mess with mem settings ie cas tras etc i get the system shut down or crash to desk top .. but this is very random.


All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.