nV News Forums

 
 

nV News Forums (http://www.nvnews.net/vbulletin/index.php)
-   Benchmarking And Overclocking (http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Slow Internet (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=98303)

gulizard 09-12-07 04:15 PM

Slow Internet
 
My speed test says I am getting around 15 Megabits, and 1.5 megabits upload. Yet for some reason all my sites including this one are loading super slow, and it started once I O/ced. I am using the onboard ethernet of course, can O/Cing affect pages loading? I use firefox.

evilghost 09-12-07 04:39 PM

Re: Slow Internet
 
Sounds like a DNS issue.

Q 09-12-07 04:55 PM

Re: Slow Internet
 
If you suspect it's your OC, why not downclock long enough to find out? I doubt it it, but anything is possible.

Try Opera and IE, also, to make sure your browser isn't jacked. It never hurts to boot into safe mode and run HiJackThis, Spybot, Adaware, an AV scan, and remove any crud. Just make sure to disable system restore before you boot into safe mode so that there is no residual junk left in there.

Or it could be a DNS issue like EG said. Have you tried using the IP's to access sites?

SOAD 09-12-07 05:21 PM

Re: Slow Internet
 
Any more info. My webpages are loading extremely slow, hell I was lucky enough the other day to be pulling 100kbp :eek: and yet the pages took ages and my latency in CS-S were from 500 (in same country - 1200 (in differnet country)


its driving me mad :(

evilghost 09-12-07 05:42 PM

Re: Slow Internet
 
Quote:

Originally Posted by SOAD_rule
Any more info. My webpages are loading extremely slow, hell I was lucky enough the other day to be pulling 100kbp :eek: and yet the pages took ages and my latency in CS-S were from 500 (in same country - 1200 (in differnet country)


its driving me mad :(

That's completely unrelated to the OP. Your's sounds like a bandwidth saturation issue.

Tr1cK 09-12-07 05:49 PM

Re: Slow Internet
 
Cut off bittorrent.

SOAD 09-12-07 05:58 PM

Re: Slow Internet
 
Quote:

Originally Posted by evilghost
That's completely unrelated to the OP. Your's sounds like a bandwidth saturation issue.


bandwidth saturation. You mean my line is as limited :(


Damn! Have already been moved from 3mb to 1mb :sobs:


p.s I dont use bit torrents

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: MultiMode
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 544 kbps
Upstream Rate: 128 kbps
Downstream Margin: 7 db
Upstream Margin: 17 db
Downstream Line Attenuation: 51 db
Upstream Line Attenuation: 15.5 db
Downstream Transmit Power: 0
Upstream Transmit Power: 0
Cisco Logo

PVC Connection

Encapsulation: RFC 2516 PPPoE
Multiplexing: LLC
Qos: UBR
Pcr Rate: 0
Scr Rate: 0
Autodetect: Disable
VPI: 8
VCI: 35
Enable: Yes
PVC Status: Up


according to my crappy WAG200G router :o

evilghost 09-12-07 06:07 PM

Re: Slow Internet
 
You're not trained at 1Mbit, you're training at .5Mbit and your SNR is horrific, how have you not dropped train yet? With line attenuation at 51 you're pretty far from the CO/RT eh?

See if they'll train you FAST instead of INTL.

The DSLAM could be doing rate-adapt since you're so far from the CO and may not be training at 1024.

gulizard 09-12-07 06:35 PM

Re: Slow Internet
 
Next question, what would cause my PC to stay running, but my monitor to just lose signal? I didn't get a BSOD, my PC didn't restart. My monitor turned off and I couldn't get it to reaquire the signal almost like someone had unplugged my video card from the motherboard. I am o/cing it and the CPU. I was wondering why does the PCI Voltage have to be increased when you OC your cpu? It automatically put it at 1.4, and the nForce at 1.5. Are these good voltages? Sorry I don't see a need to create a new thread for this question.

I also hear a grinding noise not really grinding but almost like my HD spinning, whenever I am using one of the processors. I don't remember hearing before at stock...

evilghost 09-12-07 07:47 PM

Re: Slow Internet
 
Hahaha, I have to ask, with all these insane problems why on earth are you still trying to OC? You hell-bent on destroying your hardware?

gulizard 09-12-07 07:53 PM

Re: Slow Internet
 
Quote:

Originally Posted by evilghost
Hahaha, I have to ask, with all these insane problems why on earth are you still trying to OC? You hell-bent on destroying your hardware?


Nah it ain't detroyed it past prime95 3 times in a row with no errors. I am only OCED to 3.26GHz.. I've had it to 3.40Ghz and stable. I just am probably being paranoid. I just never knew a processor could make noise, and people here posted that theres done it once before when I had a thread going.

Rather then ask a silly question, why not give some helpful advice or an answer to my question.

PS it turned out it was a DNS error fixed it... stupid insight.

evilghost 09-12-07 07:59 PM

Re: Slow Internet
 
Noise = Could be a bad fan bearing or the thermal controlled fan ramping up it's RPM to better cool the CPU.

Loss of Monitor = Really not sure on this one...

Silly Question = I wasn't really trying to be offensive, sorry if it seemed that way, it was mostly as a joke.


All times are GMT -5. The time now is 04:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.