View Single Post
Old 11-08-06, 11:46 AM   #1
Fusselbaer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 11
Default Nvidia Driver 1.0-9629 for FreeBSD, 3D ==> coredump

Hello,

have just installed the brandnew Nvida Driver 1.0-9629
http://www.nvidia.com/object/freebsd_1.0-9629.html
on FreeBSD 6.2-PRERELEASE i386.
Maschine is a Athlon XP 3200 (Barton)
with a Geforce 3ti 200.
In Supported Products List
the Geforce 3ti 200 ist listet:
http://www.nvidia.com/object/IO_18897.html

COMPAT_FREEBSD5 is in my kernel conf:
Code:
options 	COMPAT_FREEBSD5		# Compatible with FreeBSD5
Linux Compat is enabled in /etc/rc.conf:
Code:
#--------------------------------
# Verschiedene APIs 
#---------------------------------------
linux_enable="YES"
The Nvida Drivers 9625 and 9626 running fine on this Maschine
only in KDE Konsole sometimes have had a few Points.
Screenshot from this little Points on KDE Konsole:

(Klick to enlarge)

With the new 9629 Driver there is no Points on KDE Konsole
but glxgears make a coredump.

glxinfo say:
Code:
glxinfo
name of display: :0.0
X Error of failed request:  GLXBadDrawable
  Major opcode of failed request:  144 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  5 (X_GLXMakeCurrent)
  Serial number of failed request:  24
  Current serial number in output stream:  24
/dev say:
Code:
ll /dev | grep nvidia
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 177  8 Nov 16:07 nvidia0.0
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 178  8 Nov 16:07 nvidia0.1
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 194  8 Nov 16:07 nvidia0.10
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 185  8 Nov 16:07 nvidia0.2
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 186  8 Nov 16:07 nvidia0.3
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 187  8 Nov 16:07 nvidia0.4
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 188  8 Nov 16:07 nvidia0.5
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 189  8 Nov 16:07 nvidia0.6
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 190  8 Nov 16:07 nvidia0.7
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 191  8 Nov 16:07 nvidia0.8
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 193  8 Nov 16:07 nvidia0.9
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 179  8 Nov 16:07 nvidiactl.0
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 180  8 Nov 16:07 nvidiactl.1
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 184  8 Nov 16:07 nvidiactl.2
crw-rw-rw-  1 root  wheel       0, 192  8 Nov 16:07 nvidiactl.3
In my /etc/make.conf there is for the nvidia-driver:
Code:
#----------------------------------------------------------------------------
# Nvidia-Driver	
#----------------------------------------------------------------------------
.if ${.CURDIR:M*/ports/x11/nvidia-driver}
USE_LINUX=yes					 # ==> Build with support for Linux compatibility
USE_XLIB=yes					 # ==> Build with support for Linux compatibility
WITH_VM86_INT10CALL=yes		              # ==> Use VM86 interface for video BIOS calls 
WITH_ACPI=yes					 # ==> Enable support for ACPI Power Management
.endif
sysctl -a | grep nvidia say:
Code:
       
nvidia   919  1316K       -   194658  16,32,64,128,256,512,1024,2048,4096
hw.nvidia.agp.card.rates: 4x 2x 1x
hw.nvidia.agp.card.fw: supported
hw.nvidia.agp.card.sba: supported
hw.nvidia.agp.card.registers: 0x1f000217:0x1f000314
hw.nvidia.agp.status.status: enabled
hw.nvidia.agp.status.driver: nvidia
hw.nvidia.agp.status.rate: 4x
hw.nvidia.agp.status.fw: enabled
hw.nvidia.agp.status.sba: enabled
hw.nvidia.version: NVIDIA FreeBSD x86 Kernel Module  1.0-9629  Wed Nov  1 19:30:26 PST 2006
hw.nvidia.registry.EnableVia4x: 0
hw.nvidia.registry.EnableALiAGP: 0
hw.nvidia.registry.NvAGP: 1
hw.nvidia.registry.EnableAGPSBA: 1
hw.nvidia.registry.EnableAGPFW: 1
hw.nvidia.registry.SoftEDIDs: 1
hw.nvidia.registry.Mobile: 4294967295
hw.nvidia.registry.ResmanDebugLevel: 4294967295
hw.nvidia.registry.FlatPanelMode: 0
hw.nvidia.registry.DevicesConnected: 0
hw.nvidia.registry.RmLogonRC: 1
hw.nvidia.registry.DetectPrimaryVga: 1
hw.nvidia.registry.dwords:
hw.nvidia.cards.0.model: GeForce3 Ti 200
hw.nvidia.cards.0.irq: 19
hw.nvidia.cards.0.vbios: 03.20.02.32.00
hw.nvidia.cards.0.type: AGP
dev.nvidia.0.%desc: GeForce3 Ti 200
dev.nvidia.0.%driver: nvidia
dev.nvidia.0.%location: slot=0 function=0 handle=\_SB_.PCI0.AGPB.VGAG
dev.nvidia.0.%pnpinfo: vendor=0x10de device=0x0201 subvendor=0x1462 subdevice=0x8503 class=0x030000
dev.nvidia.0.%parent: pci2
Have installed this nvidia-driver 9629 and the Version 9626 and 9625
with the ports from FreeBSD.
Changing the
> /usr/ports/x11/nvidia-driver/
in Makefile the Line 83 from:
Code:
NVVERSION= 8776
to
Code:
NVVERSION= 9629
is verry easy.

Code:
make makesum
(remove/backup the old one before, the next cvsup or csup create a new one)
create a new distinfo

for this:
Code:
MD5 (NVIDIA-FreeBSD-x86-1.0-9629.tar.gz) = de54b42974d2aa1d2bcd0d0de81f0df9
SHA256 (NVIDIA-FreeBSD-x86-1.0-9629.tar.gz) = 8d8e0977150871fcc45a5607df823970738da1f9ec1ec4c8115790b38cea9d79
SIZE (NVIDIA-FreeBSD-x86-1.0-9629.tar.gz) = 9664826
But don't now to make the brandnew nvida-driver runinng
under FreeBSD with 3D.
Thanks in advance for any hints to resolve this.


Greetings, Fusselbaer
Fusselbaer is offline   Reply With Quote