View Single Post
Old 11-09-06, 12:14 AM   #1
linuxownz
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Angry opengl broken after livna nvidia driver update

I performed a fresh install of fedora core 6, the nvidia drivers installed were the nvidia BETA drivers from linva.org. Everything seemed fine, opengl worked, compiz worked. I upgraded the nvidia driver after being prompted to by pup and doing so and opengl broke. I tried a full system reinstall and cant even get back to the original setup.

glxgears, glxinfo, etc crashes X.

The graphics card is a Geforce 4 ti 4200 128MB.
I have I have tried the legacy drivers and opengl apps dont crash X but segfault trying to get an RBG visual.

so I have the latest drivers (which when I had the beta drivers installed worked)
drivers installed: rpm -qa --qf "%{N} %{V} %{R}\n" | egrep "nvidia"
xorg-x11-drv-nvidia 1.0.9629 1.lvn6
kmod-nvidia 1.0.9629 1.2.6.18_1.2798.fc6

kernel: 2.6.18-1.2798.fc6 #1 SMP Mon Oct 16 14:37:32 EDT 2006 i686 athlon i386 GNU/Linux

I don't have an SMP machine but installing kernel rpms installs the SMP version???

xorg.conf:
# Xorg configuration created by pyxf86config

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
EndSection
Section "Module"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection
Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
# Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection

there are no (EE) errors in the Xorg.0.log

I would appreciate any help,
thanks
linuxownz is offline   Reply With Quote