View Single Post
Old 11-15-06, 12:43 PM   #2
netllama
NVIDIA Corporation
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 8,763
Default Re: 1.0.9629 reverting to legacy pci mode (?); no glxgears

It looks like you're hitting two different problems. Here is the first:
(WW) NVIDIA(GPU-0): Unable to read EDID for display device CRT-0

That may be why nothing is initially displayed, although its not clear. Further on, you're hitting the 2nd problem:
(II) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered an error; attempting to
(II) NVIDIA(0): recover...
(II) NVIDIA(0): CRT-0 assigned CRTC 0
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(II) NVIDIA(0): Unable to get display device enabled on this X screen; not
(II) NVIDIA(0): allocating video overlay
(EE) NVIDIA(0): Error recovery failed.
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1280x1024"
(II) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered an error; attempting to
(II) NVIDIA(0): recover...
(WW) NVIDIA(0): The NVIDIA X driver has encountered too many errors. Falling
(WW) NVIDIA(0): back to legacy PCI mode.

I have a few questions:
0) Were these problems not present with older NVIDIA drivers, or FC5 ?
1) Does the 2nd problem also exist with an official FC6 kernel?
2) Have you verified that you're using the latest BIOS for the motherboard?
3) If you set NvAGP to 0 in xorg.conf, does that have any impact?

Thanks,
Lonni
netllama is offline   Reply With Quote