View Single Post
Old 11-17-06, 05:07 AM   #28
synixus
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 34
Default Re: display corruption on GeForce 440 Go

Hi kelvin,

Tried your customized nvnew.raw binary, indeed it FIXED the long time outstanding resolution on Dell Inspiron 8200 15" Enhanced UXGA with GeForce4 440 Go. As you suggested, just needed 2 additional option for 9629 to work, there're; "UseDisplayDevice" "DFP-0" & "CustomEDID" "path_to_edid.bin"

Without "UseDisplayDevice" "DFP-0" on 8776 work, just wondering what's changed in 9629 caused the driver detected only CRT is present. Nevertheless, this edid.bin also solved the screen corruption while switching resolution in X.

BTW, kelvin, do you think possible to create 2 more valid resolution into edid.bin since the one you posted contained only 1600x1200@60Hz. Because when switched to 1400x1050 or 1280x1024 @60Hz the VertRefresh kind of too low & difficulty to read. This is the output from edid-read;

--------------------------------------------------------
Section "Monitor"
# Block type: 2:0 3:fc
Identifier "Nvidia Defaul"
VendorName "NVD"
ModelName "Nvidia Defaul"
# Block type: 2:0 3:fc
# Block type: 2:0 3:fc
# Block type: 2:0 3:fd
HorizSync 29-75
VertRefresh 0-60
# Max dot clock (video bandwidth) 170 MHz
# DPMS capabilities: Active off:yes Suspend:yes Standby:yes

Mode "1600x1200" # vfreq 60.000Hz, hfreq 75.000kHz
DotClock 162.000000
HTimings 1600 1664 1856 2160
VTimings 1200 1201 1204 1250
Flags "+HSync" "+VSync"
EndMode
# Block type: 2:0 3:fc
# Block type: 2:0 3:fc
# Block type: 2:0 3:fd
EndSection
--------------------------------------------------------

Anyway, kelvin, Big Thanks to you
Cheers!
synixus is offline   Reply With Quote