View Single Post
Old 11-24-06, 09:12 AM   #10
mestam
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 18
Default Re: Nvidia GeForce Go 7600

Hi Zander..

thanks again for your time first of all.

ok... there are some changes.. I gave up pcbsd 1.2.. will wait eventually further developments.. but I didn't quite like how it behaved towards my efforts to get my nvidia card working (countless and since I moved away from that OS I'll spare you the details).
My Hardware is laptop HP Pavilion DV8323ea mounting a nVidia geforce go 7600 (256RAM). Monitor WXGA 17'' max resolution 1440x900. 1Gb RAM. Intel Centrino Duo 1.6 Ghz.

I moved to RoFreeSBIE.. another unix client based on freebsd 6.1 like pcBSD, and in fact scenario looks different.. still cannot load drivers properly but it seems behaving better than pcbsd.. I'll explain:

point 1

from dmesg:

pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 1.0 on pci0
pci1: <ACPI PCI bus> on pcib1
pci1: <display, VGA> at device 0.0 (no driver attached)

then few lines down...

vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0

and then the very last two lines..

nvidia0: <GeForce Go 7600> port 0x2000-0x207f mem 0xd1000000-0xd1ffffff,0xc0000000-0xcfffffff,0xd0000000-0xd0ffffff irq 16 at device 0.0 on pci1
nvidia0: [GIANT-LOCKED
]

in the same log I found:

pcib1: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 1.0 on pci0
-
pcib3: <ACPI PCI-PCI bridge> irq 16 at device 28.1 on pci0
-
uhci3: <UHCI (generic) USB controller> port 0x1860-0x187f irq 16 at device 29.3 on pci0
-
nvidia0: <GeForce Go 7600> port 0x2000-0x207f mem 0xd1000000-0xd1ffffff,0xc0000000-0xcfffffff,0xd0000000-0xd0ffffff irq 16 at device 0.0 on pci1

point 2

running nvidia-settings gives me the:

/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libgtk-x11-2.0.so.400" not found, required by "nvidia-settings"

i know what that means... I have to compile nvidia-settings from source..having tried that several times on pcBSD and knowing what it means to resolve all dependencies.. gmake... gtk.. atk.. pango.. versions mismatching.. and never succeeding.. I'd like to avoid until possible. that's why I asked you if it's required.

point 3

I ran nvidia-xconfig and from the XF86Config.backup (attached to this post) I got the XF86Config (also attached to this post). but rebooting does not give me a better resolution than 1024x768.. although I see the nVidia logo at the last phase of booting.

point 4

from the kdeinfocenter the OpenGL shows info in the jpg file attached.

point 5

when installing RoFreeSBIE I was asked if I wanted to load nVidia drivers.. I enabled that option.. and therefore I didn't install any extra drivers so far..

any hints?

thanks!
Mestam
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	OpenGL-kdeinfo.jpg
Views:	201
Size:	56.0 KB
ID:	22352  
mestam is offline   Reply With Quote