Thread: Force composite
View Single Post
Old 01-03-07, 02:48 PM   #2
Jesper
Linux User
 
Jesper's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Denmark (GMT+01:00)
Posts: 14
Send a message via ICQ to Jesper Send a message via MSN to Jesper
Default Re: Force composite

Hi guys, it has been a while since I was here last, so greetings to everyone

I have a problem similiar to Regis_G.

Here is my issue etc.
My Tv is connected via composite to my FX5200 card, when I add
Code:
Option "TVOutFormat" "Composite"
to my xorg.conf file nothing happens, I tried both a simple init 3/5 and a full reboot but my TV stays in black and white, if I switch the s-video cable to the front panel of my TV (yes I know its a stupid place to have the S-video but its not my design ) then my TV is in colors, this happens both with and without the "TVOutFormat" set, so I am sure that the option isnt even being read by the driver, and looking at the Xorg.0.log I see
Code:
(WW) NVIDIA(0): Option "TVoutputFormat" is not used
Someone please give me a hint

Here is the content my xorg.conf
Code:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Fri Dec 15 10:13:06 PST 2006

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
    FontPath        "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from data in "/etc/sysconfig/keyboard"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
    Option         "XkbLayout" "dk"
    Option         "XkbModel" "pc105"
EndSection

Section "Monitor"
    # HorizSync source: edid, VertRefresh source: edid
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "___ VL770FS"
    HorizSync       30.0 - 70.0
    VertRefresh     50.0 - 135.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce FX 5200"
    Option         "TVoutputFormat" "Composite"
    Option         "TVStandard" "PAL-B"
    Option         "NoLogo" "True"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +0+0, TV: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection
System:
Fedore Core 6 @ Kernel 2.6.18-1.2869.fc6
nVIDIA card: FX5200
Driver Version nvidia-x11-drv-1.0.9746-1 (FreshRPMs Release)
__________________
Jesper

RedHat Fedora 10 'x86_64' @ Linux 2.6.x
AMD Ath 64 X2 Dual Core 4000+ ~ 1024MB DDR RAM
nVIDIA GeForce 6200 TC PCIe 16x ~ 512MB DDR RAM
2x 320GB SATA-II Harddisks (Raid)
Fiber Connection @ 15/15mbit
Jesper is offline   Reply With Quote