View Single Post
Old 01-18-07, 03:29 PM   #1
JCA
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 8
Default Sending output to a TV

I have a GeForce FX 5200 on my Slackware 11.0 Linux box, running a 2.6.19.1 kernel under a Pentium IV processor. I am using the recently released 9746 Nvidia drivers on this board.

I have connected this FX 5200 card to my NTCS TV set by means of an S-Video cable. With this, and the xorg.conf file that I am appending to the end of these lines, I can use my TV as a monitor all right.

The thing is, when I play video material (with mplayer or any other application) on full screen, the material does not play like an ordinary TV broadcast, which really takes up the whole of the screen.

Rather, it is played in a section that encompasses most of the actual TV screen, but one can see black borders - four of them. Less easy to ignore is the fact that sometimes I get bright blue edge on the left, and occasionally on the top as well.

Is there anything I can change in my xorg.conf file to eliminate the effects above?

Thanks.

--------------------------------------------------------------------------

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Fri Dec 15 10:12:14 PST 2006

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 30.0 - 110.0
VertRefresh 50.0 - 150.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "True"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "800x600" "720x480" "640x480"
EndSubSection
EndSection
JCA is offline   Reply With Quote