Thread: OpenGL problem
View Single Post
Old 01-28-07, 06:59 PM   #1
bjlockie
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Canada
Posts: 92
Default OpenGL problem [SOLVED]

It used to use:
/usr/lib64/opengl/xorg-x11/lib/libGL.so.1
so I changed /etc/ld.so.conf to try to use (the nvidia one):
/lib32/libGL.so.1
but now it is "not found".

The nvidia readme says there should be a libGLcore.so.1 in the following but there isn't.

# ldd /usr/X11R6/bin/glxgears
libglut.so.3 => /usr/lib/libglut.so.3 (0x00002b6b08d95000)
libGLU.so.1 => /usr/lib/libGLU.so.1 (0x00002b6b08ed9000)
libGL.so.1 => not found
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x00002b6b0905a000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00002b6b091af000)
libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0x00002b6b093e9000)
libGL.so.1 => not found
libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0x00002b6b095f3000)
libXxf86vm.so.1 => /usr/lib/libXxf86vm.so.1 (0x00002b6b09704000)
libGL.so.1 => not found
libstdc++.so.6 => /usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/4.1.1/libstdc++.so.6 (0x00002b6b0980a000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x00002b6b09a0b000)
/lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00002b6b08c79000)
libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0x00002b6b09b19000)
libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0x00002b6b09c1c000)
libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x00002b6b09d21000)

# ls -l /usr/lib32/libGL.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Jan 15 11:55 /usr/lib32/libGL.so.1 -> libGL.so.1.0.9629

# ls -l /usr/lib32/libGL.so.1.0.9629
-rwxr-xr-x 1 root root 567500 Jan 15 11:55 /usr/lib32/libGL.so.1.0.9629

The /var/log/Xorg.0.log says:

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.2.0, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 0.3
(==) AIGLX enabled
(II) Loading extension GLX

which is not right either. :-(

Last edited by bjlockie; 01-28-07 at 08:56 PM.
bjlockie is offline   Reply With Quote