View Single Post
Old 01-30-07, 12:25 PM   #10
ukrcald
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Default Re: unable to output 720x576 on tv-out with 9631

How's this going?
I've had the same problem since debian upgraded to xorg7.1.
I have thVGA CRT connector running to a SCART socket and a small circuit to convert the VGA sync to composite sync, the upshot is I get RGB to my TV (better than s-video)
.. anyway i get the same errors... :
(--) NVIDIA(1): Philips 200W (DFP-0): Internal Dual Link TMDS
(II) NVIDIA(1): Assigned Display Device: CRT-0
(WW) NVIDIA(1): No valid modes for "702x576@25i"; removing.
(WW) NVIDIA(1):
(WW) NVIDIA(1): Unable to validate any modes; falling back to the default mode
(WW) NVIDIA(1): "nvidia-auto-select".
(WW) NVIDIA(1):
...
there's no modes as it's a TV! ?

here's my xorg.conf:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Wed Mar 29 14:43:26 PST 2006

################################################## #####
################################################## ####
################################################## ####

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Philips"
ModelName "200w"
HorizSync 30.0 - 93.0
VertRefresh 56.0 - 85.0
Option "DPMS"

EndSection

Section "Monitor"
Identifier "TV"
HorizSync 15-17
VertRefresh 49.0-61.0
ModeLine "702x576@25i" 13.5 702 722 785 864 576 581 586 625 interlace -hsync -vsync

EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6150"
BusID "PCI:00:05:00"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 6150"
BusID "PCI:00:05:00"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "UseDisplayDevice" "DFP-0"
Option "NoLogo" "True"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1680x1050"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "TV"
DefaultDepth 24
Option "UseDisplayDevice" "CRT-0" # "TV-0"
Option "NoLogo" "True"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "702x576@25i"
EndSubSection
EndSection
.

Hope you got somewhere, otherwise i'll post a separate thread...
ukrcald is offline   Reply With Quote