View Single Post
Old 02-04-07, 04:31 PM   #1
jak
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Default M2NPV-VM Bug Report Attached

Attached "nvidia-install log" and "bug-report"

I have an M2NPV-VM motherboard and a 23 inch apple cinema display (ACD).


I am using the bios 0603


Here is some background on what's happening: repeated here because I posted on another thread but without the attached log and bug reports. Since then, I have sucessfully logged into the machine via ssh to run the bug report tool.


I had an older monitor that I replaced yesterday with the ACD; I installed the latest nvidia linux amd64 bit driver successfully and my old monitor worked fine. In the process I set the runlevel to 3;

Thinking it was the safest thing to do, I booted up with the ACD attached at runlevel 3 but I got the "blank" screen of death right from the start. No setup/bios console stuff just "blank";

I searched the internet for hours trying to find similar experiences and there were a few but there were no solutions. What I didn't realize is that my setup would not work in "text/console" mode (runlevel 3).

Based upon a hunch from reading some posts, I again booted into runlevel 3 with the ACD.

I gave sufficient time for the boot to come to the login prompt.

Then I carefully logged into to the root account (remember I have a "blank" screen).

Hoping that I successfully logged in, I issued the command to change the runlevel to 5 and start X which for me is:

#telinit 5 // carefully typing this so that I made no mistakes cuz I couldn't see anything

and bam: X started just fine!

When in X, I was able to edit xorg.conf and set things up correctly for the ACD. I also set the runlevel to 5 for boot and rebooted successfully launching the x-server. But the screen is completely blank until the Xserver is started by init.

I cannot visit the console mode / bios setup stuff at all which is a major issue.

Is there a fix for this?
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (26.9 KB, 98 views)
File Type: gz nvidia-installer.log.gz (5.6 KB, 103 views)
jak is offline   Reply With Quote