View Single Post
Old 02-26-07, 01:03 PM   #4
nicopp
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8
Default Re: 1.0-9746 dual screen problem

I tried what you suggested but it doesn't work (cf. below).

I want two X servers, one on each card of my 7950gx2.

lspci gives:
Code:
04:00.0 3D controller: nVidia Corporation Unknown device 0294 (rev a1)
05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 0294 (rev a1)
My main X server is launched on the PCI:5:0:0 and I created a "fake layout" for the second server:
Code:
Section "ServerLayout"
   Identifier     "Layout01fake"
   Screen         "Screen01fake" 0 0
   InputDevice  "Fake Keyboard"
   InputDevice  "Fake Mouse"
EndSection

Section "InputDevice"
 Identifier     "Fake Mouse"
 Driver "void"
 Option "CorePointer"
EndSection

Section "InputDevice"
 Identifier     "Fake Keyboard"
 Driver         "void"
 Option "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device01"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
BusID "PCI:4:0:0"
Option "NoInt10" "Yes"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen01fake"
    Device         "Device01"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1600x1200" "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
EndSection
and when I run
Code:
export DISPLAY=:0.1
sudo X -novtswitch -sharevts -layout Layout01fake -auth /var/lib/gdm/:1.Xauth vt7 :1
I got the following error:
Code:
X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: Linux 2.6.15.7 x86_64
Current Operating System: Linux thor-dev-6 2.6.17-10-generic #2 SMP Tue Dec 5 21:16:35 UTC 2006 x86_64
Build Date: 07 July 2006
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.1.log", Time: Mon Feb 26 12:48:18 2007
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(EE) NVIDIA(0): The requested configuration of display devices is not
(EE) NVIDIA(0):     supported in the hardware.

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0
If I use another pci-express card and use it that way it works but I can't get the 2 cards in the 7950gx2 to work.

Any suggestion ?

Thank you for your help.
nicopp is offline   Reply With Quote