View Single Post
Old 03-17-07, 05:46 PM   #1
bigvig209
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 3
Question Having serious issues with Q4-1.4 and Nvidia driver 1.0-9746 for Debian

My new installation of Quake4 1.4 will run, but it runs far too slowly to be playable. This was also the case with Quake 4 1.3.

I am running Debian Sid amd64 with the 2.6.18-4-amd64 kernel. I have an Abit KN8 Ultra motherboard with an Athlon XP+ 3200.

My video card is an Nvidia 7600 GT. I am using the Nvidia driver for Linux, version 1.0-9746. For Debian, this is in the experimental repository and is maintained by Randall Donald, http://packages.qa.debian.org/n/nvid...s-drivers.html. I would bet the 1.0.9746 version would be in unstable if Debian had made the release date for Etch. But it's still frozen. Anyway, the unstable and testing version of the driver is 1.0.8776-4.

glxgears returns an average frame rate of approximately 16,812 FPS.

I've been asking what might be the problem on Linuxquestions.org and googling for possible solutions, but this is definitely beyond my feeble powers.

I'm assuming that 'vertex array in virtual memory' is a key to the problem.

I have attached a copy of nvidia-bug-report.log.

Can anyone offer me any advice? Thank you much.

--------------- R_InitOpenGL ----------------
Initializing SDL subsystem
Loading GL driver 'libGL.so.1' through SDL
SDL_ListModes:
1280x1024 1280x960 1280x800 1280x768 1152x864 1152x768 1024x768 840x525 832x624 800x600 800x512
720x450 720x400 640x512 640x480 640x400 640x384 640x350 576x432 576x384 512x384
416x312 400x300 360x200 320x240 320x200 320x175
SDL_ListModes are currently ignored for resolution filtering. Set r_useSDLModes to 1 if you want it
8/8/8/8 RGBA bits, 24 depth bits, 8 stencil bits
no multisampling
dlopen(libasound.so.2)
asoundlib version: 1.0.13
Alsa is available
------ Alsa Sound Initialization -----
opened Alsa PCM device default for playback
device buffer size: 5644 frames ( 22576 bytes )
allocated a mix buffer of 16384 bytes
--------------------------------------
...using GL_ARB_multitexture
...using GL_ARB_texture_env_combine
...using GL_ARB_texture_cube_map
...using GL_ARB_texture_env_dot3
...using GL_ARB_texture_env_add
...using GL_ARB_texture_non_power_of_two
...using GL_NV_blend_square
...using GL_ARB_texture_compression
...using GL_EXT_texture_compression_s3tc
...using GL_EXT_texture_filter_anisotropic
maxTextureAnisotropy: 16.000000
...using GL_EXT_texture_lod
...using GL_1.4_texture_lod_bias
X..GL_EXT_shared_texture_palette not found
...using GL_EXT_draw_range_elements
...using GL_EXT_blend_minmax
X..GL_NV_float_buffer not found
...using GL_EXT_texture3D
...using GL_EXT_stencil_wrap
X..GL_NV_register_combiners not found
...using NV_vertex_program
...using NV_fragment_program
X..GL_EXT_stencil_two_side not found
X..GL_ATI_separate_stencil not found
X..GL_ATI_fragment_shader not found
X..GL_ATI_text_fragment_shader not found
X..GL_ARB_vertex_buffer_object not found
...using GL_ARB_vertex_program
...using GL_ARB_fragment_program
X..GL_ARB_shader_objects not found
X..EXT_depth_bounds_test not found
---------------- R_NV20_Init ----------------
Not available.
----------------- R200_Init -----------------
Not available.
---------------- R_ARB2_Init ----------------
Available.
---------------------------------------------
------------ R_ReloadARBPrograms ------------
glprogs/test.vfp
glprogs/test.vfp
glprogs/interaction.vfp
glprogs/interaction.vfp
glprogs/bumpyEnvironment.vfp
glprogs/bumpyEnvironment.vfp
glprogs/ambientLight.vfp
glprogs/ambientLight.vfp
glprogs/SimpleInteraction.vfp
glprogs/SimpleInteraction.vfp
glprogs/shadow.vp
glprogs/R200_interaction.vp
glprogs/nv20_bumpAndLight.vp
glprogs/nv20_diffuseColor.vp
glprogs/nv20_specularColor.vp
glprogs/nv20_diffuseAndSpecularColor.vp
glprogs/environment.vfp
glprogs/environment.vfp
glprogs/arbVP_glasswarp.txt
glprogs/arbFP_glasswarp.txt
---------------------------------------------
WARNING: vertex array range in virtual memory (SLOW)
using ARB2 renderSystem
reloading textures/common/debuggraph.
reloading makeIntensity( gfx/lights/squarelight1a).
reloading gfx/lights/squarelight1.
reloading gfx/lights/round.
reloading gfx/guis/mainmenu/splash.
reloading gfx/guis/soundmeter/audiobg.
reloading gfx/guis/white.
reloading gfx/guis/guicursor_arrow.
reloading gfx/guis/guicursor_hand.
reloading gfx/guis/scrollbarh.
reloading gfx/guis/scrollbarv.
reloading gfx/guis/scrollbar_thumb.
reloading gfx/guis/scrollbar_right.
reloading gfx/guis/scrollbar_left.
reloading gfx/guis/scrollbar_up.
reloading gfx/guis/scrollbar_down.
reloading fonts/english/bigchars.
found DLL in pak file: /home/matthew/Games/quake4/q4base/game100.pk4/gamex86.so
copy gamex86.so to /home/matthew/.quake4/q4base/gamex86.so
enabled Flush-To-Zero mode

[added Mar 12 2007 9:53PM]

X..GL_NV_float_buffer not found
...using GL_EXT_texture3D
...using GL_EXT_stencil_wrap
X..GL_NV_register_combiners not found
...using NV_vertex_program
...using NV_fragment_program

X..GL_ARB_vertex_buffer_object not found
...using GL_ARB_vertex_program
...using GL_ARB_fragment_program
X..GL_ARB_shader_objects not found
X..EXT_depth_bounds_test not found


Next, below is my xorg.conf file:

Section "Files"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
FontPath "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "type1"
Load "vbe"
Load "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia/libglx.so"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc101"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Nvidia GeForce 7600 GT"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "UseFBDev" "true"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "KDS"
Option "DPMS"
HorizSync 30-70
VertRefresh 50-160
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Nvidia GeForce 7600 GT"
Monitor "KDS"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (112.7 KB, 119 views)
bigvig209 is offline   Reply With Quote