View Single Post
Old 04-01-07, 09:39 AM   #1
aaroncampbell
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 10
Default eVga 8800GTS and Kubuntu Feisty

Well, I've posted here before, and the fix worked! For a little while at least. Then one time when I rebooted, it stopped, and I got the same black screen. I tried removing everything, and going back to the instructions in the other thread, but it didn't work. Here is the issue:
I'm on Kubuntu 7.04. I have an eVga 8800GTS and I'm trying to use 2 Dell 2007WFP monitors. I used adept to add nvidia-glx (version 1.0.9755...see below), and then I ran nvidia-xconfig --twinview (also tried without the twinview), and restarted. However, I only get a black screen. If I press alt+f1, I get a text login (that you can't see...however, if I type my username and press enter, I can see the password prompt). I had to log in, and set the driver back to vesa.
Code:
aaroncampbell@aaron-linux:~$ aptitude show nvidia-glx | grep -i version
Version: 1.0.9755+2.6.20.4-13.12
Here is my current xorg.conf:
Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Mon Feb 26 23:38:46 PST 2007

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default Layout"
    Screen         "Default Screen" 0 0
    InputDevice    "Generic Keyboard"
    InputDevice    "Configured Mouse"
EndSection

Section "Files"
        # path to defoma fonts
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/misc"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/Type1"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
    FontPath        "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
    FontPath        "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
    Load           "i2c"
    Load           "bitmap"
    Load           "ddc"
    Load           "extmod"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
    Load           "int10"
    Load           "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Generic Keyboard"
    Driver         "kbd"
    Option         "CoreKeyboard"
    Option         "XkbRules" "xorg"
    Option         "XkbModel" "pc105"
    Option         "XkbLayout" "us"
    Option         "XkbOptions" "lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier     "Configured Mouse"
    Driver         "mouse"
    Option         "CorePointer"
    Option         "Device" "/dev/input/mice"
    Option         "Protocol" "ImPS/2"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    Option         "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Generic Monitor"
    HorizSync       28.0 - 84.0
    VertRefresh     43.0 - 60.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Generic Video Card"
    Driver         "vesa"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "Generic Video Card"
    Monitor        "Generic Monitor"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "True"
    Option         "MetaModes" "nvidia-auto-select, nvidia-auto-select"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1680x1050" "1280x1024"
    EndSubSection
EndSection
I'm attaching the output of nvidia-bug-report.sh after attempting "startx -- -logverbose 6"

Let me know if anything else might help. I'm currently using the drivers from the kubuntu feisty repos, but I tried downloading and installing from nvidia...but it made no difference.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (37.9 KB, 89 views)
aaroncampbell is offline   Reply With Quote