View Single Post
Old 04-21-07, 07:00 PM   #9
///MVinny
WSP Most Wanted
 
///MVinny's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 39
Question Re: 1080i Resolution unused by nvidia-auto-select on 60-inch HDTV, [ Sony KDS-R60XBR1

Next question: The best resolution displaying is 1920 x 540, rather than 1920 x 1080. I looked around the other posts and tried various Screen options to no avail, permit me to start here:

Code:
(II) NVIDIA(0): --- Building ModePool for SONY TV (DFP-0) ---
(II) NVIDIA(0):   Validating Mode "1920x1080":
(II) NVIDIA(0):     1920 x 540 @ 60 Hz
(II) NVIDIA(0):     Mode Source: EDID
 . . .
 . . .
(II) NVIDIA(0):     Mode is valid.
Okay, but:
Code:
(II) NVIDIA(0): --- Modes in ModePool for SONY TV (DFP-0) ---
(II) NVIDIA(0): "nvidia-auto-select" : 1920 x 1080 @ 120.1 Hz Interlace  (from: EDID)
(II) NVIDIA(0): "1920x1080"          : 1920 x 1080 @ 120.1 Hz Interlace  (from: EDID)
(II) NVIDIA(0): "1920x1080_120i"     : 1920 x 1080 @ 120.1 Hz Interlace  (from: EDID)
(II) NVIDIA(0): "1920x1080_120i_0"   : 1920 x 1080 @ 120.0 Hz Interlace  (from: EDID)
Xorg:
Code:
Section "Screen"
 . . . 
 . . .
     Option       "Modevalidation" "NoVertRefreshCheck"
 . . .
 . . . 
         Modes "1920x1080"
I also used 1920x1080_120i , and 1920x1080_120i_0 as well on the modes line, same result and display sticks to 1920x540. Thank you all for any help in advance.
Attached Files
File Type: zip 3.nvidia-bug-report.zip (34.0 KB, 164 views)
File Type: zip 3.Xorg.0.zip (13.9 KB, 167 views)
///MVinny is offline   Reply With Quote