View Single Post
Old 07-08-07, 06:57 AM   #9
jmsjr
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
Default Re: X fails to restart after suspend (RmInitAdapter failed!)

I have the same problem with suspend to disk ... plus the mouse does not work after a resume from disk. I posted this on another thread within this forum, but I'll repost them again here:

Fedora 7
Compaq Presario V6107AU
AMD Turion64 x2 ( dual-core )
nVidia GForce 6150 Go with the NVIDIA-Linux-x86_64-100.14.11 driver
nVidia MCP51 controller

$ uname -rmiv
2.6.21-1.3228.fc7 #1 SMP Tue Jun 12 14:56:37 EDT 2007 x86_64 x86_64


I just tried suspend to disk using kde's kpowersave from the system tray and the selecting "Suspend to Disk". It suspends successfully, although my notebook still has the power / LED lights on.

So I then press the power button for a few seconds to completely turn off the notebook, and then press again to turn on, it successfully loads from the image in swap, and restores my session but in screensaver mode ( I am using an opengl screensaver ). I then typein my password to unlock the screensaver, and everything is restored... except that my mouse does not work.

If I then hit Ctrl+Alt+Backspace ( because I could not end my current x.org session ) using my mouse, x.org then fails to restart. dmesg shows the following:

NVRM: RmInitAdapter failed! (0x31:0xffffffff:949)
NVRM: rm_init_adapter(0) failed
NVRM: RmInitAdapter failed! (0x31:0xffffffff:949)
NVRM: rm_init_adapter(0) failed
NVRM: RmInitAdapter failed! (0x31:0xffffffff:949)
NVRM: rm_init_adapter(0) failed
jmsjr is offline   Reply With Quote