View Single Post
Old 07-20-07, 10:43 PM   #1
Uberpwnage
Registered User
 
Uberpwnage's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 898
Default New C2D E6600, temp monitoring is inconsistant

Just built my first C2D system today, got an E6600 for just under $200 on sale at a local store. I wanted the 9x multi instead of the 8x on the E6750. Figured it would hold me over until the G0 quad cores are more common.

Anyway, specs are same as in my sig. After installing windows I ran coretemp and it reports about 30*C idle on both cores and 40*C load. I have 4 120mm fans installed, all at 78cfm. I thought those temps were really good, but when I run Smart guardian or speedfan it reports my idle temp at 45*C so which one is correct?

This is coming from my old AMD rig where coretemp reported similar readings to smart guardian, are the core 2s different? I really want to start overclocking this thing but the temps incosistancies are disconcerting...
__________________
Core i7 980x @ 4.4GHz - EK Supreme HF - BlackIce GTX 360 - MCP655 - Rampage II Extreme BIOS 1639 - EVGA GTX 480 SLI - Corsair Dominator 3x2GB DDR3 1600
2 x 1TB Samsung F1 RAID 0 - Plextor PX-880SA DVD Burner - Dell 3008WFP - Silverstone Zeus 1200w PSU - Lian Li PC-P80 - Razer Mamba - Logitech G15 v2
Windows 7 x64, 3DMark06:30000, 3DMark Vantage: P38000

Eurocom M860TU: X9100 - 9800M GT - 2x2GB OCZ DDR3 1333 - 320GB 7200rpm - 15.4in 1920x1200

Last edited by Uberpwnage; 07-25-07 at 01:47 PM.
Uberpwnage is offline   Reply With Quote