View Single Post
Old 11-11-07, 11:16 AM   #1
bamapookie
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Unable to use 1600x1200 display mode (Resolved)

I'm running Gentoo and Windows XP on a dual boot system with a 7600. I use 1600x1200 in Windows, but cant get it to go over 1280x1024 in X. I have found other threads here and here. I tried adding the options to the xorg.conf, but they did not work.

Attached is the bug report run with startx -logverbose 6
Below is the output from nvidia-xconfig --query-gpu-info
Code:
bailey ~ # nvidia-xconfig --query-gpu-info
Number of GPUs: 1

GPU #0:
  Name      : GeForce 7600 GS
  PCI BusID : PCI:1:0:0

  Number of Display Devices: 1

  Display Device 0 (DFP-0):
     EDID Name             : Envision EN2028
     Minimum HorizSync     : 30.000 kHz
     Maximum HorizSync     : 83.000 kHz
     Minimum VertRefresh   : 55 Hz
     Maximum VertRefresh   : 75 Hz
     Maximum PixelClock    : 170.000 MHz
     Maximum Width         : 1600 pixels
     Maximum Height        : 1200 pixels
     Preferred Width       : 1280 pixels
     Preferred Height      : 1024 pixels
     Preferred VertRefresh : 60 Hz
     Physical Width        : 400 mm
     Physical Height       : 300 mm
EDIT: Note that the entries for the horizontal and vertical refresh rates in the xorg.conf file are the ones given by the monitor documentation. The ones listed above appear to be wrong.

EDIT2: Replaced the bug report with a new version that includes the verbose output. It is gzipped, because of the forum attachment size limit.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (29.8 KB, 101 views)
__________________
Shawn K.
Running nVidia 7600 on Gentoo Linux with 100.14.19 drivers

Last edited by bamapookie; 11-11-07 at 01:04 PM. Reason: Adding resolved to title.
bamapookie is offline   Reply With Quote