View Single Post
Old 02-06-08, 08:25 PM   #1
colbert
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 33
Unhappy Can't get rid of tearing; videos unwatchable

Instead of making a new post just changed this one.

Well I'm pretty ticked, I'm using 169.09 drivers and an 8800GT, and any video I play be it in VLC, Xine, Mplayer, etc. all have tearing, and in nvidia-settings checking synctoblank does absolutely nothing. It did with my 7600GS on my old box, but not now.

There has to be a way to fix this, or I will have to return this card as I primarily use my box to watch shows/movies.

My xorg.conf:

Code:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Fri Jan 11 15:06:57 PST 2008

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder3)  Fri Jan 11 15:05:59 PST 2008

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
    RgbPath         "/usr/lib/X11/rgb"
	# path to defoma fonts
    RgbPath         "/usr/share/X11/rgb"
    ModulePath	    "/usr/lib/xorg/modules"
    FontPath        "/usr/share/fonts/misc"
    FontPath        "/usr/share/fonts/cyrillic"
    FontPath        "/usr/share/fonts/100dpi"  ##:unscaled goes at end
    FontPath        "/usr/share/fonts/75dpi" ##:unscaled at end too
    FontPath        "/usr/share/fonts/Type1"
    FontPath        "/usr/share/fonts/TTF"
##    FontPath        "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
    Load           "bitmap"
    Load           "ddc"
    Load           "int10"
    Load           "vbe"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
#    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver      "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Acer AL2616W"
    HorizSync       31.0 - 83.0
    VertRefresh     56.0 - 75.0
    Option         "DPMS" "True"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    Option	   "NoLogo" "true"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8800 GT"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Videocard0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP, CRT, TV"
    Option         "metamodes" "DFP-0: 1920x1200 +0+0, CRT-1: 1600x1200 +1920+0"
#    Option         "metamodes" "CRT: nvidia-auto-select +1920+0, DFP: nvidia-auto-select +0+0"
#    Option         "metamodes" "DFP: 1920x1200 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
    Option         "Composite" "Disable"
EndSection
I just can't get rid of it, please help
colbert is offline   Reply With Quote