View Single Post
Old 06-04-08, 11:51 AM   #3
olivier69
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 11
Exclamation Re: Is compat5x really needed ?

But they are, at least on my system. And I've got hardware acceleration. That's why I posted...

% ldconfig -r | grep libGL
108:-lGL.1 => /usr/local/lib/libGL.so.1
168:-lGLU.1 => /usr/local/lib/libGLU.so.1
190:-lGLcore.1 => /usr/local/lib/libGLcore.so.1
% ll /usr/local/lib/libGL*
lrwxr-xr-x 1 root wheel - 10 3 jui 21:16 /usr/local/lib/libGL.so@ -> libGL.so.1
-r-xr-xr-x 1 root wheel - 387840 3 jui 21:16 /usr/local/lib/libGL.so.1*
lrwxr-xr-x 1 root wheel - 11 3 jui 21:17 /usr/local/lib/libGLU.so@ -> libGLU.so.1
-r-xr-xr-x 1 root wheel - 503260 3 jui 21:17 /usr/local/lib/libGLU.so.1*
lrwxr-xr-x 1 root wheel - 14 3 jui 21:11 /usr/local/lib/libGLcore.so@ -> libGLcore.so.1
-r--r--r-- 1 root wheel - 8504784 3 jui 21:11 /usr/local/lib/libGLcore.so.1
% ll NVIDIA-FreeBSD-x86-96.43.05/obj/libGL*
-r--r--r-- 1 root wheel 612044 13 fév 18:12 NVIDIA-FreeBSD-x86-96.43.05/obj/libGL.so.1
-rwxr-xr-x 1 root wheel 8504784 13 fév 18:12 NVIDIA-FreeBSD-x86-96.43.05/obj/libGLcore.so.1

That's clear my libGL is not the nvidia one, no need to md5.

libGLcore.so.1 has been installed by nvidia-driver, which I have to install after xorg-server (because it also has this lib). libGL.so.1 has been installed after nvidia-driver by the x11/libGL port. After that, I deleted compat5x. Now everything is working fine, even better than before replacing nvidia's libGL with the port's one. By "fine" I mean "with hardware acceleration".

I've got a GeForce4 MX Integrated GPU and I use latest ports : xorg 7.3, xorg-server 1.4, libGL 7.0.3.
olivier69 is offline   Reply With Quote