View Single Post
Old 10-08-08, 05:25 PM   #8
logan
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 492
Default Re: What better, PCI-X MSI or Wired IRQ? [177.80]

In my dmesg, I see:
Code:
[    0.661199] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:01.0 to 64
[    0.661199] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:01.0:pcie00]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:01.0:pcie03]
[    0.661199] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.0 to 64
[    0.661199] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.0:pcie00]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.0:pcie02]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.0:pcie03]
[    0.661199] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.4 to 64
[    0.661199] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.4:pcie00]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.4:pcie02]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.4:pcie03]
[    0.661199] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1c.5 to 64
[    0.661199] assign_interrupt_mode Found MSI capability
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.5:pcie00]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.5:pcie02]
[    0.661199] Allocate Port Service[0000:00:1c.5:pcie03]
and lspci -s *:id shows:
Code:
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 02)
Does this mean that only my PCIe ports support MSI? What if my video card is sharing with things that aren't MSI-aware/enabled? Can I still make use of EnableMSI=1?
Code:
 16:    6789643    6791704   IO-APIC-fasteoi   uhci_hcd:usb1, uhci_hcd:usb7, EMU10K1, nvidia
My system (8800GT) has been stable with the 177.x drivers and I'm afraid to change anything, but if it's beneficial... :P

I see that ajw1980 just posted about problems resuming with EnableMSI=1. Is anyone else using this? How's it so far?
logan is offline   Reply With Quote