View Single Post
Old 08-28-03, 12:18 PM   #8
maineult
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: FRANCE
Posts: 9
Thumbs up ... advancing ...

Thanks for your help Eliu and XoD, I'm here:

# ls /dev/nv*:
crw-rw-rw- 1 root root 195, 0 jan 1 1970 /dev/nvidia0
crw-rw-rw- 1 root root 195, 255 jan 1 1970 /dev/nvidiactl

# modprobe agpart:
modprobe: Can't locate module 2
Warning: loading /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/video/nvidia.o will taint the kernel: non-GPL license - NVIDIA
See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules
/lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/video/nvidia.o: init_module: Device or resource busy
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/video/nvidia.o failed

# modprobe nvidia:
modprobe: Can't locate module 2

# lsmod | grep NV*
...
NVdriver 1667200 0
...

# more /proc/driver/nvidia/version:
version
NVRM version: NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4321 Wed Mar 5 19:13:04 PST 2003
GCC version: gcc version 3.2.2 (Mandrake Linux 9.1 3.2.2-3mdk)

# more /proc/driver/nvidia/*
::::::::::::::
/proc/driver/nvidia/agp/card
::::::::::::::
Fast Writes: Supported
SBA: Not Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000017:0x00000000
::::::::::::::
/proc/driver/nvidia/agp/host-bridge
::::::::::::::
Host Bridge: Via Apollo Pro KT133
Fast Writes: Not Supported
SBA: Supported
AGP Rates: 4x 2x 1x
Registers: 0x1f000207:0x00000004
::::::::::::::
/proc/driver/nvidia/agp/status
::::::::::::::
Status: Disabled

# more /var/log/syslog | grep nvidia | grep Aug | grep 28:
...
Aug 28 17:51:11 localhost kernel: 0: nvidia: Can't find an IRQ for your NVIDIA card!
Aug 28 17:51:11 localhost kernel: 0: nvidia: Please check your BIOS settings.
Aug 28 17:51:11 localhost kernel: 0: nvidia: [Plug & Play OS ] should be set to NO
Aug 28 17:51:11 localhost kernel: 0: nvidia: [Assign IRQ to VGA] should be set to YES
Aug 28 17:51:11 localhost kernel: 0: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4496 Wed Jul 16 19:03:09 PDT 2003

...

But my bios don't have these options !!!!!

What version's bios are correct to configure these ?
maineult is offline   Reply With Quote