Thread: mplayer vdpau
View Single Post
Old 11-17-08, 01:44 PM   #94
neosmatrix
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 60
Default Re: mplayer vdpau

After upgrading to Xorg 1.5.3-1 I get this error
Code:
$ mplayer -vo vdpau -vc ffh264vdpau  Grey.ts
MPlayer dev-SVN-r27408-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 11)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2
Warning unknown option skin at line 95
Warning unknown option skin at line 95
128 audio & 261 video codecs

Playing Grey.ts.
TS file format detected.
VIDEO H264(pid=255) AUDIO A52(pid=259) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 1000
FPS seems to be: 25.000000
==========================================================================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 1920 x 1088 (preferred colorspace: H.264 MAIN VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 MAIN VDPAU acceleration as output csp (no 1)
Movie-Aspect is 1.76:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1920x1088 => 1920x1088 H.264 MAIN VDPAU acceleration  [fs]
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
Error at libvo/vo_vdpau.c:700
I tried several files which were working before with no success.

EDIT: I now tried a recording from mythtv with "$ mplayer -vo vdpau -vc ffmpeg12vdpau /home3/Multimedia/TV/13060_20081117201500.mpg"
The video is playing quite well but with less quality then XVideo.
neosmatrix is offline   Reply With Quote