View Single Post
Old 09-01-03, 08:28 AM   #1
g.schwann
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Angry Low performance with SuSE 8.2

Hi!

I do have poor performance with my setup. "gears" shows me only ~1000 FPS (should be >5000).

My setup:
Pentium4 2.2 GHz
Quadro4 200/400 NVS
1 GB RAM

SuSE Linux 8.2
NVidia Driver 4496

glxinfo:
name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.3
...
OpenGL version string: 1.4.0 NVIDIA 44.96

ldd /usr/bin/gears:
libglut.so.3 => /usr/lib/libglut.so.3 (0x40024000)
libGLU.so.1 => /usr/lib/libGLU.so.1 (0x4005c000)
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0x400f6000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x4015f000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x40295000)
libSM.so.6 => /usr/X11R6/lib/libSM.so.6 (0x4029d000)
libICE.so.6 => /usr/X11R6/lib/libICE.so.6 (0x402a6000)
libXmu.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXmu.so.6 (0x402be000)
libXext.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXext.so.6 (0x402d4000)
libXi.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXi.so.6 (0x402e3000)
libX11.so.6 => /usr/X11R6/lib/libX11.so.6 (0x402eb000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x403b9000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0x403db000)
libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x408b4000)
/lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)
libXt.so.6 => /usr/X11R6/lib/libXt.so.6 (0x408b7000)

cat /proc/driver/nvidia/agp/status:
Status: Enabled
Driver: AGPGART
AGP Rate: 4x
Fast Writes: Disabled
SBA: Disabled


The nvidia driver is correctly loaded. But The OpenGL-performance is pretty bad. With Windows XP OpenGL works pretty fast.

Does anyone have a clue why my OpenGL-performance is that bad (it seems Software rendering is still used at some places )?

ciao
g.schwann is offline   Reply With Quote