View Single Post
Old 12-18-08, 04:11 PM   #1
Tomasu
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 47
Default 188.16 - Memory leak and gaphical "corruption"

I've got the latest beta installed with my 8800GTS 320MB card, and see some pretty large memory leaks. Plasma eats up over 1.3GB of pixmap cache at some points, and I have to kill X to get it to release the memory (kde restart doesn't help).

In addition to that, Even with an X restart, I have continual problems with windows either opening blank or rendering once, and not updating again till I resize them, sometimes they will only update once every resize, sometimes the resize makes them update normally again. It does not effect the apps input or anything, apps still recognize input and run properly, except the content they are drawing isn't showing up. In order to fix THIS problem I need to reboot.

If it helps this is my xorg.conf config:

Code:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder57)  Sat Nov  8 12:48:43 PST 2008


Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
    Load           "dbe"
    Load           "extmod"
    Load           "type1"
    Load           "freetype"
    Load           "glx"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "RenderAccel" "True"
    Option         "TwinView" "True"
    Option         "NoTwinViewXineramaInfo" "False"
    Option         "UseEvents" "True"
    Option         "MetaModes" "1600x1200 +1600+0, 1600x1200 +0+0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0,CRT-1"
    SubSection     "Display"
        Virtual     3200 1200
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
I recently upgraded to 4G ram to get around this issue, but it seems the leak creeps up faster than I anticipated, only took a few days from a fresh boot to apps randomly dying when they try and open new windows (normal windows as well as tooltips and menus).

If theres anything I can do to help find the cause, let me know, its REALLY annoying.
Tomasu is offline   Reply With Quote