View Single Post
Old 03-09-09, 06:56 PM   #1
keyser7777
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 10
Default vdpau problem - can't play 1080

Hi,

This happens only for 1080 movies, for 720p films it works just fine

Code:
./mplayer -vo vdpau -vc ffh264vdpau -fs /home/keyser/Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkvMPlayer dev-SVN-r28348-4.3.2 (C) 2000-2009 MPlayer Team          
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU          4400  @ 2.00GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 2)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1                             
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2                                 

Playing /home/keyser/Samsung.Demo.Oceanic.Life.x264.1080p.40Mbps.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC) "Video x264 1080p @ 40 Mbps", -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_AC3) "Audio ingles AC3 2.0 @ 448 Kbps", -aid 0, -alang eng
[mkv] Will play video track 1.                                                       
Matroska file format detected.                                                       
VIDEO:  [avc1]  1920x1080  24bpp  29.970 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)              
==========================================================================           
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
==========================================================================
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy
ao_nas: init(): Can't open nas audio server -> nosound
DVB card number must be between 1 and 4
AO: [null] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1920 x 1080 (preferred colorspace: H.264 HIGH VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 HIGH VDPAU acceleration as output csp (no 2)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1920x1080 => 1920x1080 H.264 HIGH VDPAU acceleration  [fs]
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
Error 2 at libvo/vo_vdpau.c:1099
My display doesn't support this resolution anyway, but I guess this is no reason for vpdau to crash, it should just scale.

Anybody else had this problem?
Attached Files
File Type: log vpdau.log (14.1 KB, 133 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.tar.gz (37.4 KB, 107 views)
keyser7777 is offline   Reply With Quote