View Single Post
Old 04-03-09, 04:44 PM   #3
aaneiros
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 15
Default Re: Mplayer vdpau and nvidia 8200 IGP

Thanks for answering.

Following your instrucitions, this is what I get on the console where I start mplayer (sorry for it's a bit lenghty):

================================================== ========================
Forced video codec: ffh264vdpau
Forced video codec: ffmpeg12vdpau
Forced video codec: ffvc1vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
[vc1_vdpau @ 0x8937f00]Entry point: 5ADFFCEF
[vc1_vdpau @ 0x8937f00]Entry point info:
BrokenLink=0, ClosedEntry=1, PanscanFlag=0
RefDist=1, Postproc=1, FastUVMC=0, ExtMV=1
DQuant=1, VSTransform=1, Overlap=0, Qmode=3
[vc1_vdpau @ 0x8937f00]Incomplete extradata
Could not open codec.
VDecoder init failed
Forced video codec: ffwmv3vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[vc1 @ 0x8937f00]Entry point: 5ADFFCEF
[vc1 @ 0x8937f00]Entry point info:
BrokenLink=0, ClosedEntry=1, PanscanFlag=0
RefDist=1, Postproc=1, FastUVMC=0, ExtMV=1
DQuant=1, VSTransform=1, Overlap=0, Qmode=3
[vc1 @ 0x8937f00]Incomplete extradata
Could not open codec.
VDecoder init failed
Opening video decoder: [dmo] DMO video codecs
get_path('registry') -> '/home/toni/.mplayer/registry'
DMO dll supports VO Optimizations 0 1
DMO dll might use previous sample when requested
Decoder supports the following formats: YV12 YUY2 UYVY YVYU RGB8 RGB555 RGB565 RGB24 RGB32
Decoder is capable of YUV output (flags 0x1b)
VDec: vo config request - 1920 x 1080 (preferred colorspace: Packed YUY2)
Trying filter chain: vo
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO Config (1920x1080->1920x1080,flags=0,'MPlayer',0x32315659)
VO: [vdpau] 1920x1080 => 1920x1080 Planar YV12
VO: Description: VDPAU with X11
VO: Author: Rajib Mahapatra <rmahapatra@nvidia.com> and others
INFO: Win32/DMO video codec init OK.
Selected video codec: [wmvvc1dmo] vfm: dmo (Windows Media Video (VC-1) Advanced Profile Decoder)
================================================== ========================
================================================== ========================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
dec_audio: Allocating 3840 bytes for input buffer.
dec_audio: Allocating 6144 + 65536 = 71680 bytes for output buffer.
Using SSE optimized IMDCT transform
AC3: 5.1 (3f+2r+lfe) 48000 Hz 448.0 kbit/s
A52 flags before a52_frame: 0x2A
A52 flags after a52_frame: 0xA
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
================================================== ========================
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 0Hz/0ch/??...
[libaf] Adding filter dummy
[dummy] Was reinitialized: 48000Hz/2ch/s16le
[dummy] Was reinitialized: 48000Hz/2ch/s16le
Trying preferred audio driver 'alsa', options 'device=hw=0.3'
alsa-init: requested format: 48000 Hz, 2 channels, 9
alsa-init: using ALSA 1.0.19
alsa-init: setup for 1/2 channel(s)
alsa-init: using device hw:0,3
alsa-init: pcm opened in blocking mode
alsa-init: chunksize set to 1024
alsa-init: fragcount=16
alsa-init: got buffersize=65536
alsa-init: got period size 1024
alsa: 48000 Hz/2 channels/4 bpf/65536 bytes buffer/Signed 16 bit Little Endian
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
AO: Description: ALSA-0.9.x-1.x audio output
AO: Author: Alex Beregszaszi, Zsolt Barat <joy@streamminister.de>
AO: Comment: under developement
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 48000Hz/2ch/s16le...
[dummy] Was reinitialized: 48000Hz/2ch/s16le
[dummy] Was reinitialized: 48000Hz/2ch/s16le
Starting playback...
Increasing filtered audio buffer size from 0 to 65536
*** [vo] Allocating mp_image_t, 1920x1080x12bpp YUV planar, 3110400 bytes
get_path('subfont.ttf') -> '/home/toni/.mplayer/subfont.ttf'
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
get_path('subfont.ttf') -> '/home/toni/.mplayer/subfont.ttf'
New_Face failed. Maybe the font path is wrong.
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
[vdpau] dx: 0 dy: 0 dw: 1920 dh: 1080
A: 27.2 V: 26.7 A-V: 0.486 ct: -0.001 0/ 0 69% 12% 0.9% 96 0

************************************************
**** Your system is too SLOW to play this! ****
************************************************

Regards
aaneiros is offline   Reply With Quote