View Single Post
Old 04-04-09, 12:49 PM   #1
waltm
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 9
Default Driver works with onboard 8200 but not with 8400gs PCIe

I have a new Ubuntu system running nvidia drivers 180 fine with the onboard 8200 nvidia video but will not load the nvidia drivers when I install a 8400gs PCIe card, same results with 8.10 and 9.04. I need to use the 8400gs for component video out to a 1080i tv. System defaults to low graphics mode with PCIe card. I just did a fresh install of 9.04 and enabled restricted Nvidia driver 180 to get back to clean system. xorg.config that works with 8200 onboard video but not 8400gs PCIe is

Code:
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 1.0  (buildd@palmer)  Sun Feb  1 20:21:04 UTC 2009

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 1.0  (buildmeister@builder63)  Mon Mar 23 15:33:27 PST 2009
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Default Layout"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Module"
    Load           "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "keyboard"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "GVT 15LCD(TMDS)"
    HorizSync       31.0 - 64.0
    VertRefresh     60.0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Configured Video Device"
    Driver         "nvidia"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8200"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "Configured Video Device"
    Monitor        "Configured Monitor"
    DefaultDepth    24
    Option         "NoLogo" "True"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "nvidia-auto-select"
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "metamodes" "nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
X.Org log with 8400gs PCIe
Code:
X.Org X Server 1.6.0
Release Date: 2009-2-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux htpc-desktop 2.6.28-11-generic #40-Ubuntu SMP Fri Apr 3 17:39:51 UTC 2009 i686
Build Date: 03 April 2009  07:14:39AM
xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu9 (buildd@rothera.buildd) 
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Apr  4 13:33:30 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |   |-->Monitor "Monitor0"
(**) |   |-->Device "Device0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) Option "Xinerama" "0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/X11/misc,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/X11/Type1,
	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
	built-ins
(==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(**) Extension "Composite" is enabled
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Keyboard0
(WW) Disabling Mouse0
(II) Loader magic: 0x3bc0
(II) Module ABI versions:
	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
	X.Org Video Driver: 5.0
	X.Org XInput driver : 4.0
	X.Org Server Extension : 2.0
(II) Loader running on linux
(++) using VT number 7

(--) PCI:*(0@2:0:0) nVidia Corporation GeForce 8400 GS rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xf8000000/33554432, I/O @ 0x0000bc00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
(II) No APM support in BIOS or kernel
(II) System resource ranges:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[4] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[5] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[6] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[7] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[8] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[9] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[10] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[11] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[12] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[13] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[14] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[15] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[16] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[17] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
	[18] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[19] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
	[20] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[21] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
	[22] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[23] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(II) "extmod" will be loaded by default.
(II) "dbe" will be loaded by default.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "record" will be loaded by default.
(II) "dri" will be loaded by default.
(II) "dri2" will be loaded by default.
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
(II) NVIDIA GLX Module  180.44  Mon Mar 23 15:29:02 PST 2009
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "record"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//librecord.so
(II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.13.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension RECORD
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
	compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  180.44  Mon Mar 23 15:05:32 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 02@00:00:0
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libwfb.so
(II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.0, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
(II) resource ranges after probing:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[4] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[5] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[6] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[7] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[8] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[9] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[10] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[11] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[12] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[b]
	[13] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[b]
	[14] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[b]
	[15] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[b]
	[16] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[17] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
	[18] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[19] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
	[20] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[21] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
	[22] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[b]
	[23] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[b]
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "0"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "nvidia-auto-select +0+0"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is
(II) NVIDIA(0):     enabled.
(EE) NVIDIA(0): Failed to load the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0):  *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "wfb"
(II) UnloadModule: "fb"
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

 ddxSigGiveUp: Closing log


O.log
Code:
2643 2222
xinit /etc/gdm/failsafeXinit /etc/X11/xorg.conf.failsafe with-gdm -- /usr/bin/X :0 -auth /var/lib/gdm/:0.Xauth -nolisten tcp vt7 -br -once -config /etc/X11/xorg.conf.failsafe -logfile /var/log/Xorg.failsafe.log

X: warning; process set to priority -1 instead of requested priority 0

X.Org X Server 1.6.0
Release Date: 2009-2-25
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux htpc-desktop 2.6.28-11-generic #40-Ubuntu SMP Fri Apr 3 17:39:51 UTC 2009 i686
Build Date: 03 April 2009  07:14:39AM
xorg-server 2:1.6.0-0ubuntu9 (buildd@rothera.buildd) 
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(++) Log file: "/var/log/Xorg.failsafe.log", Time: Sat Apr  4 13:33:33 2009
(++) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf.failsafe"
error setting MTRR (base = 0xf9000000, size = 0x00e00000, type = 1) Invalid argument (22)
(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
2643 2222


Any ideas what I should be looking at?
waltm is offline   Reply With Quote