View Single Post
Old 05-18-09, 09:18 AM   #1
karimb
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Question Help needed for installing riva-tnt drivers for Debian lenny

Hi

Afther couple of days trying im still having problems with my driver installation.
I have tried many tips from net with not so much luck

I would appreciate a simple begining to end guid how to do it as
I think i have messed already too much

I have Debian lenny installation and and .. this what i have done.


lspci |grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV5M64 [RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro] (rev 15)

stop the gnome
/etc/init.d/gdm stop

Run the driver installation
sh NVIDIA-Linux-x86-71.86.09-pkg1.runaccpet LICENSES


accpet LICENSES
-->YES

No precompiled kernel interface was found to match your kernel;
--> No

The CC version check failed:
The compiler used to compile the kernel (gcc 4.1) does not exactly match the
current compiler (gcc 4.3). The Linux 2.6 kernel module loader rejects
kernel modules built with a version of gcc that does not exactly match that
of the compiler used to build the running kernel.

If you know what you are doing and want to ignore the gcc version check,
select "No" to continue installation. Otherwise, select "Yes" to abort
installation, set the CC environment variable to the name of the compiler
used to compile your kernel, and restart installation. Abort now?

--> NO

WARNING: You appear to be using a modular X.Org release, but the X library
installation path, 'X: warning; process set to priority -2 instead
of requested priority 0
/usr/lib', reported by `/usr/bin/X -showDefaultLibPath` does not
exist. Please check your X.Org installation.

-->OK

WARNING: You appear to be using a modular X.Org release, but the X module
installation path, 'X: warning; process set to priority -2 instead
of requested priority 0
/usr/lib/xorg/modules', reported by `/usr/bin/X
-showDefaultModulePath` does not exist. Please check your X.Org
installation.
-->OK


Installation of the NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86
(version: 71.86.09) is now complete. Please update your XF86Config or
xorg.conf file as appropriate; see the file
/usr/share/doc/NVIDIA_GLX-1.0/README for details.
-->OK


I Edited xorc.conf and added lines:

Section "Module"
Load "glx"
EndSection


Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
EndSection


modprobe nvidia Gives some errors
FATAL: Error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.26-2-686/nvidia/nvidia.ko): No such device

And also Xorg fails to start.

(II) LoadModule: "glx"
(WW) Warning, couldn't open module glx
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (module does not exist, 0)


(II) LoadModule: "nvidia"
(WW) Warning, couldn't open module nvidia
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)



Do i miss something important ..or
what should i try to fix or do next

Kari
karimb is offline   Reply With Quote