View Single Post
Old 09-29-03, 09:33 PM   #1
lds_yoda
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 3
Unhappy mandrake linux 9.1 will not use nvidia drivers, PLEASE HELP!!

I have been trying to get 3d sopport on my system but i keep getting errors that i do not know how to fix.
I have done modprobe nvidia before use startx and here is the log.

it says
(II) Setting vga for screen 0.
(II) Loading sub module "vgahw"
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(II) Module vgahw: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xD0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xDE000000
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

then it crash'es. I need help, I have tried installing the drivers on mandrake linux 9.0, 9.1, 9.2rc2 and on red hat linux 9 and can't get them to work.

I have a PCchips motherboard for amd model 817 (i think this has a Via interface)
512 ddr ram
Amd atholon 2100+
Nvidia Geforce 2 MX/MX 400

I will post my xf86config-4 file next
Attached Files
File Type: log xfree86.0.log (13.0 KB, 175 views)
lds_yoda is offline   Reply With Quote