View Single Post
Old 08-12-09, 01:13 AM   #1
Zarbis
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Maximum video resolution supported by VDPAU to decode?

When i try to watch QuadHD video sample with mplayer i get this fatal error:
Code:
$ mplayer /media/data/Downloads/HighRes.mkv -benchmark -vc ffh264vdpau 
MPlayer SVN-r29501-4.3.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team

Playing /media/data/Downloads/HighRes.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Will play video track 1.
[mkv] No audio track found/wanted.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  3840x2160  24bpp  50.000 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
Couldn't open video filter 'ass'.
ASS: cannot add video filter
[ass] Init
[ass] Updating font cache.
==========================================================================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] XVMC-accelerated MPEG-2.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
Audio: no sound
Starting playback...
[VD_FFMPEG] XVMC-accelerated MPEG-2.
VDec: vo config request - 3840 x 2160 (preferred colorspace: H.264 VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 VDPAU acceleration as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 3840x2160 => 3840x2160 H.264 VDPAU acceleration 
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[vdpau] Failed creating VDPAU decoder: The size of a supplied object does not match the object it is being used with.
FATAL: Cannot initialize video driver.
[h264_vdpau @ 0xb89f80]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
[h264_vdpau @ 0xb89f80]decode_slice_header error
[h264_vdpau @ 0xb89f80]no frame!
Error while decoding frame!
[h264_vdpau @ 0xb89f80]get_buffer() failed (-1 0 0 (nil))
[h264_vdpau @ 0xb89f80]decode_slice_header error
[h264_vdpau @ 0xb89f80]no frame!
Error while decoding frame!
[h264_vdpau @ 0xb89f80]B picture before any references, skipping
[h264_vdpau @ 0xb89f80]decode_slice_header error
[h264_vdpau @ 0xb89f80]no frame!
Error while decoding frame!
***Repeats many times***
FATAL: Could not initialize video filters (-vf) or video output (-vo).


BENCHMARKs: VC:   0.199s VO:   0.000s A:   0.000s Sys:   0.128s =    0.327s
BENCHMARK%: VC: 60.7523% VO:  0.0000% A:  0.0000% Sys: 39.2477% = 100.0000%

Exiting... (End of file)
(-vo vdpau is default in ~/.mplayer/config)

But i can watch it without -vc ffh264vdpau
On other hand i can finely watch videos up to 1080p using VDPAU decoding.
Zarbis is offline   Reply With Quote