View Single Post
Old 09-02-09, 12:10 PM   #45
HenryHu
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 24
Default Re: VDPAU error "NNNN 60 5", "NNNN 58 5", and "NNNN 43 5"

I'm facing a similar problem, although some things are different.
I'm using nvidia-driver 185.18.29, and the mplayer is compiled by the script from mplayer-vdpau-3402051.tar.gz, Mplayer dev-SVN-r28348-4.2.1
Mplayer plays most video files with VDPAU just fine. However, when playing one file, after several seconds, mplayer crashes. I've attached the log below.
After that, any attempt to use the VDPAU decoder would result in error 25. Only reboot can fix the problem. The VDPAU output still works fine. So I can use the ffh264 decoder with the vdpau vo to play files.

[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_AAC), -aid 0, -alang und
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO: [avc1] 1280x720 24bpp 23.976 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
================================================== ========================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
================================================== ========================
================================================== ========================
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
FAAD: compressed input bitrate missing, assuming 128kbit/s!
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
Selected audio codec: [faad] afm: faad (FAAD AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio) decoder)
================================================== ========================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: H.264 HIGH VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 HIGH VDPAU acceleration as output csp (no 2)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x720 => 1280x720 H.264 HIGH VDPAU acceleration
format: 499646470 IMGFMT_VDPAU_H264_HIGH: 499646470
VDPAU capture: Enabled
vdp_imp_device_create_x11(0x2aa25800, 0, -, -)
-> 0, 1, 0x2ad06110
vdp_get_proc_address(1, 5, -)
-> 0, 0x2a98d0d0
vdp_get_proc_address(1, 9, -)
-> 0, 0x2a9914c0
vdp_get_proc_address(1, 10, -)
-> 0, 0x2a98d000
vdp_get_proc_address(1, 13, -)
-> 0, 0x2a995be0
vdp_get_proc_address(1, 12, -)
-> 0, 0x2a995e90
vdp_get_proc_address(1, 24, -)
-> 0, 0x2a996110
vdp_get_proc_address(1, 22, -)
-> 0, 0x2a9969b0
vdp_get_proc_address(1, 18, -)
-> 0, 0x2a9909a0
vdp_get_proc_address(1, 19, -)
-> 0, 0x2a98cf30
vdp_get_proc_address(1, 46, -)
-> 0, 0x2a993430
vdp_get_proc_address(1, 47, -)
-> 0, 0x2a992cf0
vdp_get_proc_address(1, 53, -)
-> 0, 0x2a98ccc0
vdp_get_proc_address(1, 54, -)
-> 0, 0x2a994b80
vdp_get_proc_address(1, 55, -)
-> 0, 0x2a98cbf0
vdp_get_proc_address(1, 56, -)
-> 0, 0x2a98f210
vdp_get_proc_address(1, 57, -)
-> 0, 0x2a98cb20
vdp_get_proc_address(1, 63, -)
-> 0, 0x2a98ca10
vdp_get_proc_address(1, 64, -)
-> 0, 0x2a98ef20
vdp_get_proc_address(1, 4096, -)
-> 0, 0x2a98ebb0
vdp_get_proc_address(1, 37, -)
-> 0, 0x2a98fa50
vdp_get_proc_address(1, 38, -)
-> 0, 0x2a98cd90
vdp_get_proc_address(1, 40, -)
-> 0, 0x2a991fa0
vdp_get_proc_address(1, 65, -)
-> 0, 0x2a98ed20
vdp_get_proc_address(1, 33, -)
-> 0, 0x2a9954f0
vdp_get_proc_address(1, 23, -)
-> 0, 0x2a996570
vdp_presentation_queue_target_create_x11(1, 75497473, -)
-> 0, 2
vdp_presentation_queue_create(1, 2, -)
-> 0, 3
vdp_decoder_create(1, 8, 1280, 720, 9, -)
VDPAU nvidia: Error detected 1026 58 5
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad00000] DSO load base
00: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad04a09] _init
01: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad4e331] vdp_imp_device_create_x11
02: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad21a29] vdp_imp_device_create_x11
03: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad1c051] vdp_imp_device_create_x11
04: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad0b870] vdp_imp_device_create_x11
VDPAU nvidia: Error detected 1026 58 5
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad00000] DSO load base
00: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad04a09] _init
01: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad4e331] vdp_imp_device_create_x11
02: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad21a29] vdp_imp_device_create_x11
03: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad1c051] vdp_imp_device_create_x11
04: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad0b870] vdp_imp_device_create_x11
VDPAU nvidia: Error detected 0 2612
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad00000] DSO load base
00: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad03b49] _init
01: /usr/local/lib/libvdpau_nvidia.so [0x2ad0b906] vdp_imp_device_create_x11
-> 25
Error 25 at libvo/vo_vdpau.c:725

Since this only happens after I've played one specific file, I think maybe this is not a hardware problem.
Attached Files
File Type: gz Error_file.log.gz (4.0 KB, 107 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (17.3 KB, 107 views)
HenryHu is offline   Reply With Quote